Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sisplau !

|

- Publicitat -

 Es questio de etapes cremades, o de pantalles passades. El dret a decidir, tot i no haver-se pogut exercir, ja quasi be forma part d,aquest passat, con ho va ser la de la protesta contra l'esquarterament de l. Estatut, o la reivindicació d,un pacte fiscal per Catalunya, o la de Catalunya nou Estat d'Europa.

N,hi ha que encara son en aquestes pantalles, i n'hi ha, com Ciudadanos, que ens voldria remetre a una encara anterior, la de unes noves eleccions de caràcter autonòmic.
Aquest partit, nascut aquí, ha esdevingut en l,autentic valladar  espanyolista a Catalunya. No cal que vinguin de fora, no, els de fora no destil·larien ni volent tanta mala-baba. Però que toqui de peus a terra i que no s,emborratxi amb l,èxit d,haver aconseguit 25 escons de 135. Es una bona xifra però difícilment transportable a res més que a una oposició poc mes que simbòlica perquè no es imaginable que pugui trobar suport al seu discurs entre el que hi queda realment del seu caire, si ja descartem un PP residual mes a prop de la extinció que de revifar.

Publicitat

Potser els esdeveniments i les circumstancies a produir-se ens retornin a alguna d,aquestes pantalles ja passades, que no superades, però el cert es que a hores d'ara, si mes no un mínim de dos milions de catalans estem i ens sentim en la de l,inici, pendents del tret de sortida, d'una nova partida, res a veure amb les jugades fins ara.
Aquest percentatge, dos milions sobre set i mig, es mes o menys el mateix que els deu milions sobre quaranta-cinc, que és amb el que el PP esta governant España amb majoria absoluta. I ho fa amb un 44,62%.

Els bons resultats, èticament, no permeten una DUI però, pels especialistes en posar pals a les rodes, no estan legitimades les forces independentistes per obeir el mandat rebut i endegar el nou camí per a Catalunya si han aconseguit un 47,8% i 72 escons sobre 135… Ah, i amb quasi be un 80% de participació ?.  Allà, i també aquí, sempre hi haurà qui ho qüestioni basat en ves a saber que, però, sisplau !!!.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut