Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Missatge directe a la CUP

|

- Publicitat -

 Voldria fer observar, concretament de cara a la investidura de president de la Generalitat el que ha aportat al projecte la representació i saber estar del Sr.Mas, a casa, a Madrid i a l'exterior, el fet determinant d'estar imputat, senzillament, per haver desobeït l,Estat escoltant i fent-se'n reso del clam d'una part molt significativa de la ciutadania que fa cinc anys que fa unes reivindicacions, que en el seu inici no eren les del propi Sr.Mas ni del seu partit, llavors coalició.

El Sr.Mas s,ha d'asseure per, d'entre altres disbarats antidemocràtics, desobediència. Us sona, CUP, veritat ?. Si la CUP es, bàsicament aixo, desobediència, no creieu que, a part de compartir l,objectiu final amb el grup on ell ne's capdavanter, que es la independència, també hi ha aquest concepte que pot ser motiu de coincidència ?.
Seria una injustícia majúscula que, per algunes coses que s,ha vist totalment condicionat a fer (a mes d'afrontar amb el pressupost propi els incompliments de l,Estat amb matèries de dependència, de i+d, etc,) es llences a les escombraries l,actiu que representa haver liderat políticament, amb molta dignitat, el clam de tot un poble, si mes no, de la part molt majoritària que s,ha expressat en aquest sentit.
Que representa la dreta no ha de ser obstacle que no ens deixi avançar, o es que no val mes que la dreta, aquesta dreta, formi part indestriable del projecte ?. No es pot oblidar que els catalans, fins fa quatre dies, s,identificaven majoritàriament amb CIU.

Publicitat

Catalunya es diversa, es esquerra però també dreta, potser quasi be a parts iguales, i si tenim la sort (que allà no son capaços d'entendre) que s,han posat d'acord, encara que nomes sigui per un objectiu final, s,ha d'aprofitar. Tan sols es tracta de posar-se d'acord els que han aconseguit mes vots amb els que comparteixen objectiu principal i final per fer la majoria absoluta, no que, pel fet que el candidat es Artur Mas, veure,s forçats a buscar els suports necessaris amb d'altres formacions que ja s,ha vist que no tenen la independència a la seva agenda, cosa que ens faria anar varies caselles enrere i perdre la posició que hem assolit, no sense molt d'esforç, també personalment amb molt de sacrifici per part d'ell mateix.

Si el que es vol es seguir amb el proces cap a la independència, tot el que no sigui el pacte suficient de Junts pel SI amb la CUP podrà ser per governar, però serà molt frustrant i desencoratjador per quasi dos milions de catalans que han votat, decidida i concretament, per aquesta idea. Penseu-hi, si val la pena aparcar ideologies i fer pinya amb qui ha aconseguit la majoria, amb 62 escons d'els 135, i amb un 78% de participació, i es tracta de complementar la majoria absoluta.

A mes, el Sr.Mas ha dit públicament en varies ocasions que, una vegada assolit l,objectiu, ell s,en va… Llavors, que serà quan veritablement es pugui construir un estat nou a, i dintre, d'Europa, ja no farà nosa, si això és el que considereu que fa ara però, mentre tot nomes sigui desenvolupar el projecte, perquè no deixar-li seguir liderar. Al capdavall, amb ell al capdavant ha estat possible ser on som, i es l,enemic a destruir a Madrid. Allí estan convençuts que eliminant-lo a ell se'ls hi ha acabat el problema català… Per alguna cosa serà, no ?.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut