Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

On són ara els vigilants de la legalitat ?

|

- Publicitat -

 On es, per exemple, “Manos limpias”, o on era la Junta Electoral Central, que va obligar a TV3 a compensar el cobriment de La Diada amb un programa ” paral·lel” pels partits que no van sortir quan tocava, quan la festa es per a tots… I, en fi, on es qui tenia que garantir que tots els electors pugessin exercir el seu dret quan ara se sap que prop d'uns 200.000 catalans residents a l,estranger no han pogut votar el 27S ?. Es demanara responsabilitats al Ministeri corresponent i a les ambaixades i consolats ?. Repercutira pública i judicialment ?.

El joc brut utilitzar per l,Estat ha estat -i serà- per terra, mar i aire, ja ho podem veure, i també s,ha mostrat en l,obstrucció del dret elemental que te tot ciutadà d'expressar-se en allò tan important com poden ser unes conteses electorals.

Publicitat

On son ?. Amagadets com hienes traïdores que nomes surten quan tenen gana i llavors no reparen en com saciar-se. Estan esperant trobar, o inventar-se, una nova ocasió per tornar a atacar. No se on son, però si voleu us puc dir com acabara el tema. Simplement com acaba un partit en el que un jugada decisiva es demostra que ha estat mal arbitrada. Com es diu barroerament : “Agua y ajo”. Aixi de trist.
Aquesta púrria es entre nosaltres, alguns sota el vestit d'ens oficial, altres, ves saber per qui suportats, tot i que no ha de ser gens complicat imaginar-ho, actuen aixi i son per crear problemes on mai n'hi ha hagut i son una amenaça permanent per la normalitat i convivència que sempre ens ha caracteritzat.

Després de denunciar qui actua descaradament partidista-ment, ara, es d'esperar que la Delegació de l,Estat a Catalunya, que ella si ho ha de fer amb equidistància i neutralitat, junt amb l,informe institucional i enplantillat de ” Mision cumplida. Retiradas cinquenta esteladas de los pueblos”, envii el de que, malgrat tot el que han intentat, i amb una participació de prop del 78%, els catalans, en un 47,74% han mostrat explícitament el seu “SI” a seguir el proces cap a la independència. El PP governa España amb un 44,63% de l,electorat i amb una participació del 71%, que li dona una majoria absoluta amb la que fa i desfà per damunt del que un gran nombre d'espanyols voldrien i necessiten.

Podran tergiversar els resultats i comptar am el “NO” fins hi tot els quasi 200.000 catalans residents. l'estranger als que la seva ineptitud, molt ben dirigida, no ha permès que exercissin el seu dret, però els resultats son els que son, i que, amb el suport dels vots aconseguits per la CUP que, sense cap mena de dubte s,ha afegiran, legitimen seguir endavant. Aquesta es la realitat, diguint.ho, diguin.ils.ho. Ah, i parlant de banderes, no digui que a les imatges mentre el Sr.Mas votava es van permetre cartells del PP i, fins i tot, una bandera espanyola complerta amb la que un energumen volia quasi be embolcallar-lo, escrit encara quedaria mes lleig del que va ser vist en directe. Calia ?. Ah, que una cosa es la legalitat i una altra son les excepcions que vostès hi poden afegir ?. Entesos, ara ja queda clar.

El que passa es que com que nosaltres, a diferencia del que fan vostès, ni n'hi varem fer esment va quedar una mica rar.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut