Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El maldecap de la dreta espanyola

|

- Publicitat -

 L,electorat espanyol de dretes ho te pelut. Si se n'ha de refiar d'un PP al que la majoria absoluta ha desacreditat, que esta infectat per la mes descarada i flagrant corrupció fins la medul·la, i que ha enganyat i empobrit a tots els espanyols, deixant l,Estat en una situació que, tot i que a nivell general se n'arribes a sortir, es evident que tots els avenços socials, laborals i d'estat del benestar aconseguits amb molts anys s,han perdut i no es recuperaran -vegi,s les condicions en les que treballen, els que poden, els nostres fills-, i amb l'únic actiu que li queda és el de mantenir el seu discurs anti-català que ha fomentat i que sembla que tan be els va a fora de Catalunya.

La seva altra opció es Ciudadanos, partit nascut a Catalunya, encara que nomes sigui per anar-hi en contra. Es un partit mes espanyolista que ho pot ser el mateix PP però que estarà sotmès a les campanyes habituals de qui te por de perdre el poder, en les que sortirà a la llum ves a saber que, i ves a saber en com els hi repercutirà.

Publicitat

Amb aquest panorama, no seria gens d'estranyar que el votant de dretes espanyol, que pel que sigui es molt, finalment es decantes novament per un PP, encara que sigui de menys calibre per tot el comentat anteriorment.

La diferencia pot ser que els resultats finals, aquesta vegada, segurament no els atorgarà la majoria absoluta i es vegi obligat a moderar, i molt, la seva actitud, i, sobretot, que hagi de parlar, negociar, pactar, buscar consensos de veritat, vaja, el que tot partit polític ha de fer en qualsevol situació i moment, encara que nomes sigui per donar la sensació de que governa pel be de tota la ciutadania que representa.

Aixo es pot preveure, pel descrèdit del propi PP, per l,aparició estatal de Ciudadanos, i, principalment, per la mes que possible revifada del PSOE, i del que encara pugui donar de si Podemos… i perquè s,ha de tenir en conte que l,home es l,únic animal capaç d'ensopegar amb la mateixa pedra dues vegades… i que el debat polític no arriba ni es el mateix a tot España.

Fins ara ho tenien clar i no tenien que pensar ni triar. Ara se'ls hi ha complicat una mica la vida i s,hauran d'arriscar. Els que estan acostumats d'una determinada manera, diguem que no massa solida, qui els garantira l,status quo que tan be els ha anat ?. El nouvingut, desconegut i tot un enigma que es Ciudadanos o el, malgrat tot, ja conegut i apamat PP ?. No vull pensar gaire mes perquè em fa por arribar a segons quina deducció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut