Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Corrupció, en majúscules

|

- Publicitat -

 Calien els escorcolls en tres fases i en un període de dos mesos a dependències de CDC ?. Si en el primer, la fiscalia i els serveis d'intel·ligència de la Guardia Civil van deduir que no n'hi havia prou, calien dos mesos per tornar a muntar «l'espectacle» ?. Cal tancar ara a la presó per evitar la destrucció de documents a un responsable quan, en cas de voler-ho fer, en aquest dos mesos ha tingut temps més que suficient ?. No serà que, llavors era campanya electoral al Parlament i ara, justament, el dia en que la noticia als mitjans tenia que haver estat la signatura del nou Parlament ?.

Es que només l'obra pública que es fa i s'ha fet a Catalunya és objecte d'investigació ?.

Publicitat

Ah, i una altra cosa, si s'ha descobert com reconstruir uns papers passats per la trituradora, com és que en els començaments de la instrucció del «cas Bárcenas» no es va poder recuperar un disc dur i es va permetre la seva desaparició sense que hi hagin hagut responsabilitats delictives per això ?.

Tot son preguntes perquè, malauradament, no es pot demostrar però, tan les darreres casualitats com d'altres que s'han produït els darrers anys fan una certa ferum.

Està clar que els catalans som diferents però això no vol dir que siguem els, o els únics, presumptes corruptors i corruptes, i espectacles com els que produeixen aquí no es veuen a altres parts, com es podrien veure perquè, jo encara no he vist cap motiu d'investigació, a aquesta escala, en les milionades invertides, i les comissions que sense cap mena de dubte han circulat, en les concessions i construccions dels aeroports fantasma, de les autopistes deficitàries des d'un primer moment, o de la xarxa d'AVE's elaborada només per la ditxosa radialitat cap a Madrid.

A més a més, essent tot corrupció, és molt diferent atorgar a algú la concessió per fer una obra necessària i rebre un sobre que, com a molt, pot comportar als contribuents l'import del sobre per la concessió, que embutxacar-se un sobre per la concessió i el anar i venir d'una cosa que ni es fa ni es farà, com ja ha passat i s'ha demostrat.

El primer cas el que pot comportar és desconfiança en els polítics i en la política en general… El segon cas pot arruïnar economies.

Fem cap on volia arribar: Catalunya està en escac amb l'Estat i aquest utilitza totes les armes que te, que son totes, per desacreditar, demonitzar, generar desconfiança, afeblir el contrincant com sigui, no pensar altres moviments per jugar millor la partida per intentar guanyar.

Cal sobredimensionar el que pugui sortir a Catalunya que, en el pitjor dels casos, no serà ni més ni menys que el que pot sortir a la resta de l'Estat, però això es ben igual perquè es Catalunya qui gosa qüestionar, preguntar… fins i tot, amenaça de voler abandonar la caixa única i emportar-se el quasi 20% del que hi entra.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut