Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

I ara ho veuen ?

|

- Publicitat -

Ara, els que no s,havien pres seriosament l,objectiu del grup Junts pel SI, i aquest ha guanyat, i ells s,han tingut que veure perdedors, utilitzen totes les camàndules per retardar, i fins i tot, impedir, el desenvolupament del programa del que s'ha votat amb majoria. Un dels arguments mes utilitzats allà, però també per les sucursals aquí, es que el programa es inconstitucional…

I ara ho veuen ?. Ara que ha guanyat, no?. L,objectiu de la coalició era única i exclusivament per la independència i per iniciar el proces de desconnexió amb l,Estat. Estava clar des del primer moment i els quasi be dos milions de persones el van votar explícitament. Si no es cernia a qualsevol llei o norma es podia denunciar llavors i no caldria fer-ho ara teatralment per no deixar fer ni el debat de la resolució del Parlament, i nomes per mostrar davant dels seus “amos” la seva “força” que, finalment, ja es va veure la que es on s,ha de veure, o sigui a les urnes. Ha tingut que ser el “seu” venerat TC qui els hi digui que ningú pot prohibir un debat parlamentari.

Publicitat

Quan la resolució quedi aprovada instantàniament serà recusada i suspesa, clar que si, però, de moment, el brindis al sol fet pels representants de Ciudadanos (25 escons) i PP (11 escons) que, el fet de parlar en català, no dissimula el seu anti-catalanisme, queda com un «numeret» gratuït i estalviable que només deixa evident, per si no estava clar, la seva fatxenderia i baixa qualitat democràtica al anar a demanar que no es deixi debatre una resolució, la que sigui, al Parlament. Malauradament, a la llastimosa i ridícula foto s'hi va afegir el d'un PSC (16 escons) que, segurament, ha acabat de decebre els que encara podien quedar identificats amb les arrels d'aquell 1978.

Es curiós que el programa d'inici del proces cap a la independència hagi adquirit “validesa” quan els vots l,han fet guanyar. Es exactament el mateix cas del camí iniciat decididament des d'aquell 2010 que s,ha ignorat, s,ha negat, s,ha menyspreat primerament, i després s,ha atacat, s,ha amenaçat, s,ha prohibit, a manera que s'ha vist que avançava, tot i el joc brut desplegat i els discursos incendiaris que en tot moment hi han incidit directament.

Ha arribat el moment en que ja tothom pot veure amb qui es juga els «quartos». Ara, a qui convenci cadascú ja serà baix la única responsabilitat del «consumidor», que ha de saber que menja, que beu, que compra… i que vota. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut