Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sobra Mas ?, Sobra CDC ?, … On ?

|

- Publicitat -

Qui fa nosa a Madrid és Artur Mas, i més encara, CDC. Perquè ?. Doncs, senzillament, perquè saben que és el partit que sempre ha aglutinat a més catalans. És el partit clàssic del català majoritari, si més no, fins ara. És una dreta, la nostra dreta, que no és la espanyola i que sempre els hi ha barrat totalment el pas al Parlament, la que han utilitzat -a canvi de res- mentre els ha estat útil per a governar però que al veure que ara no hi poden comptar i, en aquest nou escenari, convé eliminar-la.

A la CUP li sobra Artur Mas, i, quasi que, fins i tot, CDC. Perquè ?. A aquests per motius molt diferents dels que tenen a Madrid. Diuen que és hereva d'un passat, que representa les retallades -forçades per la política autonòmica amb Catalunya, i d'ofec, des de l'Estat- i la corrupció, posada en un mateix sac interessadament, de la família Pujol i CDC, cosa que s'haurà de provar i dimensionar, per calibrar si ha sobrepassat l'aspecte familiar i si, finalment, pot estar relacionat amb el partit.

Publicitat

La CUP, encara que sense voler, està fent el joc a Madrid, que, repeteixo, una de les seves obsessions és treure del mapa polític a CDC. Allí estan convençuts de que, aconseguint això i amb una ERC, encara que forta, no tan majoritària, deixaria a Catalunya la via lliure per entrar els partits nacionalistes espanyols -que ja sabem el que pensen i fan, i farien, els dos-, per molt que les seves sucursals aquí vulguin mostrar algun matis. No vull ni pensar en Ciudadanos, què encara pot ser pitjor.

Potser si que, en el fons, s'entén el que pretén la CUP vetant Artur Mas, i s'hi pot estar més o menys d'acord, però també s'ha de saber valorar que som on som per dos accions prou importants les dues: La massiva força popular transversal manifestada de forma pacífica i l'acció decidida i valenta del Sr.Mas defensant, on ha fet falta, un mateix discurs, clar i català, que és el que bona part de la ciutadania li ha dictat. A hores d'ara, i prescindint d'un passat que, en tot cas, caldria demostrar, i d'un futur, per ara i tant, només tacat per una querella, precisament, per posar les urnes al carrer, s'ha de dir que, si més no el President Mas, és un actiu massa valid com per prescindir-ne, i més per aquest període tan transcendental que tenim pel davant i pel que ningú hi sobra.

Atenent la màxima, per qui te capacitats limitades, d'eliminar l'enemic en lloc de guanyar-lo, segurament que no ens equivocaríem pensant que, per la mateixa raó que Mas i CDC sobren a Madrid, a Catalunya són necessaris… els dos.

El cert és que, des de fa uns anys, s'ha anat generant l'odi contra el President Mas des de tots els mitjans possibles, concretament des de que se'l considera un traïdor, un boig que ha infectat tota la societat catalana. Però, aquesta imatge, tramada principalment des de fora, no pot estar assumida també per la CUP, ells saben que no és així, ells saben la veritat. Pel be del procés iniciat, cal deixar-li acabar la feina.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut