Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Desencallem o …

|

- Publicitat -

Caldria poder fer alguna mena d'enquesta entre els votants de Junts pel SI per saber que opinen sobre el dilema plantejat a hores d'ara, i que obstrueix tot el procés endegat amb la resolució del Parlament del dia 9N.

Els seus electors es van oblidar de les «seves» sigles i van votar, clar i català, el SI a iniciar el procés cap a la independència de Catalunya, i imagino que la gran majoria ho van fer tenint present que això es tenia que fer de la ma d'Artur Mas. Ordre de la llista a part, es sabia que ell era el candidat a la presidència. Aquesta opció va aconseguir 62 escons, la majoria però no la suficient com per no dependre de ningú per avançar en l'objectiu.

Publicitat

Aquesta majoria absoluta es podria haver assolit amb els 10 escons de la CUP, formació «soci» d'aquest objectiu, però, resulta que, desprès d'haver-se posat totalment d'acord en el primer pas -el més arriscat, complicat i perillós- com era la resolució del Parlament per endegar el procés de desconnexió amb l'Estat, l'acord està totalment bloquejat i encallat pel sol fet de que la CUP no accepta de cap manera la candidatura d'Artur Mas.

Doncs, el que s'hauria de posar a opinió entre els electors de Junts pel SI és que val més, si claudicar davant les exigències de la CUP o mantenir Artur Mas com a candidat. És així de senzill, tot i que, és molt trist que 10 escons ideològics puguin condicionar d'aquesta manera 62 escons transversals. No oblidem que la candidatura Junts pel SI fou una opció generosa de la «nostra» dreta amb la «nostra» esquerra, i d'alguns partits més identificats amb l'objectiu comú, concret i puntual.

Segons la resposta a aquesta pregunta potser caldria una reformulació d'aquest objectiu per a poder deixar espai per un rebre algun que altre «soci», en el ben entès de que en la composició actual del Parlament tots els demés, com a mínim, exigeixen enterrar tot el que fa relació amb la independència, començant pel procés de desconnexió, que no cal patir perquè ja està invalidat pel T.C.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut