Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

De l’ “Apoyaré” al “Respetaré”

|

- Publicitat -

Sembla ben be l'eslògan del PSOE en vers Catalunya. En temps de Rodríguez Zapatero un rimbombant “Apoyaré el Estatuto que apruebe el Parlament de Catalunya”, que va quedar en un no res.

Malgrat els anys passats i la imatge que va deixar als catalans, ara, en les mateixes circumstàncies, un “Respeto competencial a las previsiones del Estatuto de Autonomia de Catalunya», per be que, en aquesta ocasió, a més a més, el missatge ja neix mutilat perquè vol retrocedir tres o quatre pantalles de l'actual. Fa referència al del 2006, i recordem que del seu tràmit i resolució final en va néixer tot el moviment que ens ha dut irremisiblement on som.

Publicitat

Ara, per convèncer a En Comú Podem perquè, com a mínim, s'abstinguessin en les votacions per la investidura de Pedro Sánchez, i essent molt conscients de que, per un costat, el seu pacte amb C's no li hagués permès comptar amb els vots d'ERC i DILL i, per altre costat, perquè, aquests, difícilment havien de caure en el mateix parany.

Per acabar-ho d'adobar, l'altre gran argument que en vers Catalunya el PSOE posa damunt de la taula és que «Complirem els compromisos pressupostaris de l'Estat recollits a l'Estatut de Catalunya», o sigui, que es compromet a complir al que l'Estat hi està obligat per llei.

El Sr.Sánchez és un «nou-vingut» a l'hemicicle estatal però hauria de saber -o algú d'aquí que li expliqui- que pels catalans tot això ha de sonar a enganyifa, a presa de pèl, a res que pugui il·lusionar a cap il·lusionable i, com a mínim En Comú Podem, la part catalana de Podemos, per ser presumiblement coherents a la gran majoria dels seus votants, tenia que anar més enllà del que se'ls hi reclamava, que era l'abstenció.

No es pot pretendre passar d'un engany a un altre engany i seguir jugant la partida. Si tens mala sort, o en aquest cas si t'enxampen, has de tornar a la casella de sortida a purgar els pecats en silenci i recolliment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut