Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Fàcil d’entendre

|

- Publicitat -

 Els resultats de les eleccions espanyoles, de la segona ronda de les fallides del 20D, amb tot el que se sap, costen d’entendre, però és que si ens cenyim als parcials a Catalunya encara és més difícil de trobar explicació al, fins i tot, augment del vot «popular».

Però, anem a pams. Hi ha un aspecte que, per les d’allà, és més fàcil d’entendre, si es te clar que, el que per a Catalunya i la gent que hi viu representa un atac, un atemptat al propi desenvolupament, per Madrid, i la España que representa, és motiu de repartiment de condecoracions, i on millor per demostrar-ho que, precisament, en les eleccions premiant qui no deixa moure res, com sigui, tan si val. La qüestió i el que més interessa és això, que no hi hagi aire corrent, i que es sufoqui, com sigui, qualsevol acte o intent de voler aparèixer o sortir del estàndard predeterminat.

Publicitat

El sistema estructural polític-econòmic-fiscal no pot deixar cap marge, i ja diuen que el discurs que més «ven» electoralment a España és el que traspua més anti-catalanitat, és igual si això és a base de mentides i invencions. El que convé és mantenir Catalunya i els catalans en un escenari on les seves justes reivindicacions siguin rebutjades i mal vistes sense pensar-s’hi… no fos cas que algú pogués arribar a comprendre’ls.

Així, doncs, el que aquí ha estat repugnable, vergonyós, i possiblement delictiu, ha servit per mantenir, i fins i tot augmentar, els resultats del partit que ha fet d’aquesta manera d’actuar el seu principal «haber», i ara els darrers fets segurament que no passaran de fer caure tot el pes a sobre de qui ho va destapar i denunciar.

Aquest punt, que tant ens hauria de ferir a tots nosaltres, a les d’aquí, talment sembla que hagi estat un al·licient més pel votant «popular», com si a aquest tipus de ciutadà català electe ja li semblés d’allò més be i correcte.

P.D.: Ah !, i una altra cosa, es poden estalviar els sondejos a peu d’urna i les enquestes en les que es veia clara la davallada del PP, i el «sorpasso» de Unidos-Podemos al PSOE pel segon lloc, i darrerament inclús amenaçant al primer.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut