Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Però, qui pot votar PP ?

|

- Publicitat -

Des del 26J és molt el que es pot llegir fent-se les mateixes preguntes que molts ens fem: Però, qui pot votar PP ?.

Ni ha que encara no ha sortit de l'astorament. És veritat que, tal i com anaven les coses, es preveia que aquest partit seria el més votat però d’aquí als resultats finals, com diuen aquells, hi ha molts pobles.

Publicitat

Amb tot el que tothom sap avui en dia, coneixent l’estil que empra aquest partit per governar -si més no, la darrera legislatura “vàlida” amb majoria absoluta i el “bonus” de regal “en funciones”-, amb la infinitat de casos de corrupció que l’esquitxa de dalt a baix, resulta que als espanyols tant els hi fa, tant se val. Han pintat tot el mapa de color blau i ha tornat a quedar clar on no es valora malaltisament l’anar en contra ningú.

Be, en el que respecta a Catalunya, al desconcert general s’hi ha d’afegir el motiu afegit per no votar-lo, com és el descobriment del complot cuinat a les més altes esferes per atemptar políticament sobre determinats polítics catalans, i que, contràriament a la lògica, ha servit per augmentar el vot vers aquest partit.

Segons això, la mateixa pregunta te dues versions: Una primera, feta als ciutadans espanyols, en general, on podríem trobar la resposta global entre la gent adinerada, la que gaudeix de determinats privilegis fiscals, econòmics, socials i laborals, la que li convé que no es toqui res perquè es beneficia directa o indirectament de les polítiques dictades i aplicades pel PP. També entre els imbuïts per profunds sentiments nacionalistes i conservadors en el sentit més clàssic, legítims, que veuen en el PP la única opció d’una España uniforme, que en tot hi veuen el perill de ser trencada i que tot val per evitar-ho.

Hi ha la versió de la mateixa pregunta per als ciutadans que viuen a Catalunya -en això també som diferents- que la resposta la podríem trobar en el mateix perfil, però amb la circumstància determinant que viuen aquí i coneixen com ningú la realitat en la que ens movem, i ens podem moure, que els hauria de fer pensar una miqueta més que els altres.

Abans de la campanya electoral Rajoy va demanar a Brussel·les més temps per aplicar les noves retallades exigides per evitar el desgast electoral que això li podria produir, però aquí està i s’haurà de complir a més de la corresponent multa. Aquest detall sembla que no el sabien a l’hora de votar els molts i molts que el voten però que no en treuen cap «profit», per dir-ho col·loquialment.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut