Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Compte a l’aixecar els braços

|

- Publicitat -

 Sr.Rajoy, aquí te la oportunitat de demostrar una de les seves darreres frases més fastuoses: “Aquí se viene aprendido”, dirigint-se als líders “novells”.

Si, finalment, aconsegueix formar govern, sabrà governar sense la claca de la majoria absoluta que li ha permès fer i desfer sense cap tipus de negociació, ignorant els representants legítims d’altres prioritats, sensibilitats… d’altres interessos als seus ?. Si no ha sabut governar en majoria, com s’ho farà en minoria ?. Ha aprés vostè la lliçó ?. La poca consistència dels demés, segurament, li donarà una legislatura per a demostrar-ho i dotar-se d’una credibilitat que amb els darrers quatre anys l’ha deixat a sota zero.

Publicitat

El que ara sembla que li ha anat tant i tant be no li ha de donar cap tipus de confiança de que actuant -és un dir- d’igual manera sempre tindrà el mateix resultat per a vostè.

Aquesta vegada, només esperant que els contrincants es desgastin ells solets n’hi ha hagut prou però hauria d’arribar a veure que aquesta formula no és prou consistent com per a sentir-se el guanyador.

Més enllà del moment estel·lar, es pot guanyar per mèrits propis o perquè l’altre al final ha ensopegat o relliscat. Vostè, de mèrits propis, poquets, poquets, i ho ha de saber.

Viu a sobre d’un vesper d’escàndols, sobre un rosari de sumaris oberts per infinitat de casos de corrupció a tots els nivells que hauran de seguir el seu camí fins el final.

Ha de ser conscient de que te moltes explicacions que donar, que les podrà anar tapant o distraient, però que hi són. Ha de ser conscient que el principal problema d’Estat que te amb Catalunya no se soluciona ignorant-lo, judicialitzant-lo… Que l’haurà d’afrontar cara a cara i si no sap fer-ho políticament, n’haurà d’aprendre.

A part dels que els pot més els missatges de les pors, a part dels seus «incondicionals», que ja es veu que faci el que faci al conjunt, a ells també, tot els sembla be, en altres moments, en altres circumstàncies, molts dels que en aquesta ocasió s’han quedat a casa cansats, fastiguejats, amb ganes d’engegar-ho tot a fer punyetes, aniran a exercir el seu dret de vot i pot ser que els resultat ja no siguin els mateixos.

I una altra cosa a tenir en compte a l’hora d’aixecar els braços: Si ara han pogut «recuperar» molt del seu electorat natural que va anar a Ciudadanos, cercant allò que el «seu» partit no li dona però que s’han vist desenganyats, els hi pot sortir una altra opció més fiable, i els que ara han recuperat ja no tornin.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut