Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Cap camí ens duu a Roma

|

- Publicitat -

La gent “te ganes que el procés acabi”, “a la vegada que no entén com un Estat democràtic no ha deixat posar unes urnes i resoldre de la manera més cívica el contenciós que hi ha entre Catalunya i España”, han estat les paraules del president de l’ANC a la U.C.E. de Prada de Conflent.

Certa fatiga i desorientació als independentistes que tenen sensació d’estancament” segueix afirmant. I és cert ja que les enquestes indiquen que la majoria continua, i potser s'eixampla. Llavors, que passa ?. Doncs que és molt diferent manifestar-se i anar a les urnes més de dos milions de persones en aquest sentit que desprès aquest desig i mandat pugui esdevenir document polític definitiu a elevar i ser respectat.

Publicitat

La consulta del 27S i les eleccions del 9N no van representar el “SI” o “NO” definitiu, com presumiblement tampoc ho pot ser el tant demanat “referèndum” i que, fins i tot, segurament el mateix Parlament estaria en condicions de convocar. Aquest serviria, si, per determinar, sempre en aquest moment, quants ciutadans de Catalunya estan per a no tocar res o per, sabent el que hi ha, apostar per altres vies i camins. No cal dir que tots els ciutadans del país hi tindrien veu i vot, uns pel “si” i els altres pel “no”, i tots en pau, tranquils i contents. Així de senzill.

Però, en el millor dels casos, en cas de que fos possible, de que fos vinculant, fos el que fos el resultat, ni el percentatge a favor que pogués obtenir l’opció independentista, els mateixos inconvenients que hem tingut i tenim seguirien ben latents, no només des de fora -que son lògics i sempre cal esperar- si no també, i principalment, des de dins, des del que es diu “casa nostra”, que ja no son tant lògics però s’hi ha de comptar.

Total, que seguiríem en una cruïlla en que els camins que es veuen davant, a simple vista, segurament cap d’ells ens durà al lloc desitjat. El que si podem endevinar és que un ens tornaria enrere i potser un altre ens deixaria avançar per tornar-nos al mateix lloc. El que sempre queda amb el dubte és anar camp a través, tirar pel dret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut