Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Reforma ?, De què ?, Per què ?

|

- Publicitat -

Mentre a Catalunya el sentiment es dividia per de quina manera celebrar el 6 de desembre, a Madrid es parlava d’una hipotètica reforma de la Constitución. El President de la gestora del PSOE sentenciava que sempre que es respecti que “Hi ha una sola nació sobirana perquè hi ha una única ciutadania”. El President de Ciudadanos deia la seva en el sentit de que «No s’ha de fer per acontentar els que volen trencar España», i el President del Govern es mostrava cautelós, per no dir poruc, amb el que diversos dels seus ministres havien avançat darrerament en estar disposats a fer-ho en aquesta legislatura. El President ha volgut deixar clar que la unitat d’España, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols que marca la Constitución no es poden tocar.

I si podria afegir que obrir la pròpia Constitución tampoc es pot fer perquè seria tant com acceptar-la, cosa que no va fer el PP en el seu moment, el 1978. I perquè, que carai, si està molt còmode utilitzant-la pel que els hi convé, interpretant-la de forma esbiaixada i partidista, com aixopluc per a legitimar errors i no per acostar l’Estat a la seva realitat de diversitat i pluralitat.

Publicitat

Ell no serà qui es mourà, ha dit, «perquè no hi veu necessitat per fer-ho», és clar, i perquè la pressió que pot rebre de l’oposició i dels «socis» que te actualment es la que és.

Però, aclarits aquests conceptes, el President també ha dit que tampoc es podien tocar «els pilars bàsics de l’estat del benestar: la sanitat, l’educació i les pensions»… O vol dir que eren els primers a tocar ?.

Així pot actuar aquest senyor perquè els seus votants sembla que ja en tinguin prou en tenir l’ase dels cops tipificat a Catalunya i els catalans, que tot comenci i acabi en desacreditar i controlar que no es desmarxi per la decisió de, fins que no es demostri el contrari, prop de la meitat de la seva població.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut