Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Com es nota …

|

- Publicitat -

Hi ha qui està molt interessat en evidenciar el que pot ser una estratègia de la defensa dels tres encausats i jutjats… Que molt de predicar la desobediència i ara, davant dels jutges, aparèixer com qui no tenia clar què tenia que fer i havia buscat fins el final del 9N la manera de quedar dintre de la legalitat.

Pot ser una estratègia de defensa, si, però crec que es més positiu fer sortir a la llum que la base legal del judici s’aguanta amb pinces, si s’aguanta d’alguna manera, i deixar ben clar al món el seu caire polític i la desprotecció de qui ha tingut la valentia política, i personal, de posar-se al davant de dos milions i mig (més d’un 30% de la ciutadania catalana) que s’han expressat i posar els caminadors als seus anhels, no per pressionar en cap sentit, perquè finalment el vot de cadascú és totalment lliure i intransferible.

Publicitat

El món està interessat, per molt que des de sectors determinats es vulgui negar, en el tema català (que realment és español) i, en aquest sentit, el que interessa és demostrar que aquest no és un judici a uns determinats personatges -per a fer desaparèixer políticament a un d’ells també- sinó a tot el que es pugui moure en vers actualitzar, o adequar a la realitat existent, la idea de la “unidad” que, per molt determinats motius concrets, alguns volen perpetuar i que ni se’n pugui parlar. La imatge que es transmet és que España no sap resoldre legal i políticament els seus problemes territorials… Es pot matisar que ni pot, ni vol.

Aquesta és la realitat. España podria ser d’una altra manera, molt més sòlida, i, conseqüentment, molt més forta, però clar, hi hauria d’haver més intel·ligència, més ma esquerra, en una paraula, més sentit d’Estat, i no, en lloc d’això, hi ha inoperància i negativitat que l’únic que fan és deixar i propiciar que es vagi inflant un globus que un dia pot esclatar i tothom en resultarà perjudicat, començant per la pròpia España.

Si el problema era, i és, el fet de facilitar una consulta, fins i tot un referèndum, al que corren a qualificar d’una «botifarrada» que no serveix per a res i no tindrà cap conseqüència, perquè no són conseqüents amb això i el deixen viure o morir en la seva pròpia realitat ?. Com es nota de que sempre han aprofitat els catalans però mai no han fet res per conèixer-los, i que «els seus» catalans tampoc es que facin res per explicar-lis honestament com és la ciutadania catalana, en lloc de limitar-se a seguir les seves consignes. Aquests, que estan entre nosaltres, son els que més mal fan.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut