Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tot plegat fa fàstic

|

- Publicitat -

Si be, en el cas de les Caixes, esencialment les nostres, no passava res que no fos normal fins el moment de tenir que actuar contra elles per afeblir el teixit econòmic i social de Catalunya, íntimament lligat s’hi podria veure el del Jordi Pujol que, mentrestant es va deixar, i va ser utilitzat, per obtenir majories al govern central era correcte i legal el que desprès, una vegada pronunciat per ell l’independentisme, resulta ser corrupte, perseguible i condemnable.

El temps i la perspectiva han demostrat que el «peix al cove» no només va ser útil a l’Estat per a guanyar el govern a l’altre de torn, si no que, també, va servir per tenir controlada i apaivagada qualsevol iniciativa d’anar més enllà del «catalanisme» que, llavors, a quasi be tothom de Catalunya satisfeia, principalment a la burgesia, al poder econòmic del país per uns interessos, i a la ciutadania per uns ideals.

Publicitat

Però, no només s’ha arramblat fins el final a Jordi Pujol pel seu gir, gir per altra banda al que s’ha abocat a moltíssima gent que viu a Catalunya… En la desesperació, al no saber tractar el tema com cal, s’hi vol relacionar i lligar a quants més millor, ja sigui persones o ens polítics i privats.

I encara s’està amb la mania de que «mort el gos morta la ràbia», no s’encerta a veure, ni es vol saber, que la relació d’aquest partit i dels personatges relacionats al moviment que una part de la ciutadania, massa gran com per allà no tenir-la en compte, és totalment circumstancial, i que contra més caps vulguin tallar més es multiplicarà.

Ja se sap que l’actitud és molt diferent en vers allò que es posseeix que en allò que es comparteix i que s’ha d’anar negociant dia a dia, però de veritat que no hi ha ningú a l’altre costat, prou influent, que vegi això i que faci posar un dit de coneixement a qui no en te ?.

Tot plegat fa fàstic… Els fets, els casos, les coincidències, les sospites, tot el que surt, es fa sortir, o es llença a l’opinió pública impunement amb indicis, o no.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut