Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Les coses com son

|

- Publicitat -

 Doncs mira, que voleu que us digui, reconec que celebro que vagin sortint els draps bruts a casa nostra, però, a la vegada, em dol i m’indigna no veure la mateixa efectivitat i contundència amb tot el descobert, i per descobrir, a nivell estatal.

Ja voldria veure jo als mitjans les imatges dels judicis i les condemnes per la manera d’actuar, tot sembla que sistemàticament, de les verdaderes trames delictives, presumptes fins que no es demostri el delicte, però que, pel que es diu, a ulls de la gent estan més que demostrades.

Publicitat

No hi ha com tenir el poder de desviar l’atenció amb d’altres disbarats, de poder-ho dissimular, de poder-ho amagar, de, donat el volum de persones implicades, poder fer valdre el “pacte de silenci”, de poder actuar amb tota impunitat, i tot amb la sensació de que se n’estan en-fotent a la cara.

I així segueixen enganyant -a qui es deixa enganyar, que sembla ser que és la majoria a España- amb tota mena de malifetes, sense condemna, que han deixat l’Estat com està i que està notant la ciutadania a la seva pell… i butxaca: Treball, quan n’hi ha, precari; pensions congelades des de fa anys; un deute públic arrossegat impagable. Les poques accions del govern son per afavorir i beneficiar el poder establert i, de retruc, per reduir més les poques expectatives de fer una vida normal de la gran majoria, i més del jovent que, tret d’uns quants d’afortunats, està veient passar la generació sense poder aspirar a allò, que era tan sagrat per la generació dels pares, de construir una família.

I, a damunt, que vinguin a casa nostra a anunciar, com un gran acte de generositat, el que per llei està escrit, signat i incomplert des de fa anys i panys.

Les coses com son, com han de ser… El que està malament, s’ha de denunciar, demostrar i castigar ràpidament i, a la vegada, castigar més encara quan s’obstrueix i no es deixa actuar a la justícia. I em refereixo concretament, i per exemple, quan es destrueixen discs durs d’informació de prova.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut