Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Forçant, i forçant…

|

- Publicitat -

El cantar o no l’himne en seu parlamentària, al que darrerament se li ha donat molta importància, per a mi, no és més que parlar al Parlament en castellà, no perquè la persona sigui castellanoparlant i no hagi tingut temps d’aprendre la difícil llengua autòctona del país, si no perquè sí, per forçar l’escenificació d’un bilingüisme que no caldria. Vaja, més que res perquè quedi clar, també a la més alta institució catalana, de que estem a España, i que només ella mereix el respecte màxim, i per les seves simbologies i protocols l’obligat compliment.

Fent aflorar aquest nacionalisme ranci, barroer, prepotent i xulesc, només per contrarestar el que massivament mostra de la manera més cívica i pacífica l’independentisme, forçant, i forçant les coses d’aquesta manera ens podem trobar amb què, pel mateix «perquè si», es parli en català obviant l’inconscient i reflex canvi d’idioma, dèiem inclús com un acte d’educació, que sempre hem tingut de la manera més natural la majoria de catalanoparlants.

Publicitat

És un dels grans “èxits” que pot estar obtenint el nacionalisme aferrissat d’un partit que a les imposades darreres eleccions ha obtingut el major nombre de vots, senzillament perquè s’ha erigit com l’ariet darrere el que fer-se forts els que el viure aquí no representa cap diferència que el fer-ho a qualsevol altre indret de l’Estat, i entenen que és qui millor pot combatre, dintre de Catalunya, el més greu atemptat que per aquesta España representa el sol fet de demanar debatre sobre l’anhel d’independentisme expressat per una bona meitat de la ciutadania. I ho fa amb les mateixes detestables maneres d’altres però, aquest, amb un afegit important i determinant d’odi i de enigmàtica rancúnia, donat el seu naixement a Catalunya.

Tanta gent hi ha ressentida a Catalunya amb el seu país ?. En què ?. Perquè ?. Quina experiència han viscut aquestes persones perquè cualsevol demostració identitaria amb Catalunya els hi produeix urticària ?. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut