Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dades no polítiques

|

- Publicitat -

 

Segons ha dit públicament el seu president Miquel Valls, la Cambra de Comerç de Barcelona estima que aconseguint una reducció d’una tercera part del dèficit fiscal que té Catalunya envers l’Estat seria suficient perquè el dèficit públic de la Generalitat fos “0” i que amb un altre terç s’aconseguiria reduir bona part del deute. També ha avisat que “l’esforç fiscal que fa Catalunya és excessiu per poder-se fer càrrec de les seves necessitats”, tot i que la Cambra recorda que el problema de liquiditat que té actualment la Generalitat no està relacionat amb l’economia catalana, sinó que és conseqüència directa del dèficit fiscal. “La solidaritat de Catalunya amb la resta de l’Estat ens deixa en una situació financera extremadament greu”.

Publicitat

Valls ha posat de relleu el gran esforç per reduir despeses que han dut a terme les autonomies per reduir-ne fins un 8,1% en el primer trimestre de l’any, molt superior al que ha fet l’Estat en el mateix període en que les ha incrementat fins un 12%.

La Cambra recorda que els nous ajustos de reducció del deute que des de Madrid se li està exigint a Catalunya a curt termini no es podran assolir i que, de fer-se, “tindrien un impacte molt negatiu per l’economia catalana”.

Segons dades facilitades per la Cambra, Catalunya té per aquest segon trimestre 5.755 milions d’euros en venciments de deute, que sumats al dèficit de tot l’any situen el deute públic de la Generalitat en 11.015 milions d’euros, el que equival a un 29% dels pressupostos pel 2012.

En el cas de l’Estat, el deute suma el 33% dels pressupostos generals de l’Estat per aquest any, fins als 119.500 milions.

Tot i que el que m’agrada és aprofundir, interpretar i desprès opinar particularment, a vegades em dono per satisfet en transcriure dades i més si, com és el cas, són elaborades per un ens no polític i que, en principi, mereix tota la confiança. M’agrada compartir allò que em sembla rellevant amb qui pensa d’igual manera i ho obro a qui vulgui afegir punts de vista a una idea feta o en formació, conscient de que n’hi ha que estan barrats a qualsevol altre raó o opinió i que aportar altres dades o reflexions a les seves és fer servir tòpics.

Escrit al http://www.xavier.guarque.blog.cat/

Publicitat

Opinió

Minut a Minut