Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els pilars

|

- Publicitat -

Ja està be de que els que no han vist en sa vida TV3 o Cat Ràdio pretenguin tenir més raó que tots els index i tests, externs, de qualitat i pluralitat que demostren, ben clarament, que son i que fan els mitjans líders en audiència a casa nostra.

Les inacceptables afirmacions de la Ministra de Defensa: “TV3 ha deixat de ser un mitjà de comunicació social per passar a ser un mitjà de propaganda política i de manipulació. Un model de televisió d’autèntica vergonya”.

Publicitat

El partit del govern, ja fa molt de temps, molt abans de la implantació de l’art.155, que te entre cella i cella rebaixar, com sigui, la identitat catalana. D’altres coses no, però en això és conscient del pes de la seva llengua pròpia, i ara, una vegada prendre i deixar tocats departaments com Economia o Seguretat, és veu com per anar per l’altre pilar bàsic de tota identitat, la llengua. Primer seran els mitjans de comunicació i per culminar l’obra mestra només els quedarà entrar de ple a l’escola, i executar el que va aconsellar el que calia fer al Congrés un bocamoll que ni cal nomenar.

El cert és què, tant TV3 com Cat Ràdio, amb els errors puntuals que pugui cometre -com qualsevol altre mitjà de comunicació viu-, amb les dades públiques a la ma, cuiden, com cap més cadena pública a l’Estat, el respecte a la pluralitat, amb escreix.

El que passa és què, com en altres casos als que assistim, sembla ser que hi ha acusacions, tan buides de raó i motiu, que prèviament s’ha de crear l’ambient, encara que sigui amb falses veritats, o directament amb mentides, per desprès poder-hi anar “amb tot el pes de la llei”, perquè en el moment d’executar el disbarat sembli d’allò més normal, lícit i necessari de cara a l’opinió pública, si més no, la que encara aplaudeix aquests enverinats errors de gestió.

Cas idèntic, per cert, al que va succeir amb els CME, tot i recordant la indecent campanya iniciada desprès de l'èxit internacional de la gestió de la policia catalana durant i desprès dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que va portar, fins i tot, a la destitució del Major Trapero.

L’atac als mitjans de la CCMA és frontal. Asfixia financera, manipulació de la feina dels seus professionals, reclamació de l’IVA, retroactivament, -no reclamat a d’altres mitjans idèntics-, que, tot ben coordinat en el temps, pot deixar els nostres mitjans ni atractius per la Xarxa.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut