Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ens agradi o no

|

- Publicitat -

En el suposat de que una majoria sobiranista torni a aconseguir la majoria al Parlament i així pugui retornar-li la dignitat i identitat, serà verdaderament feixuc refer tot el que el govern del pp, amb psoe i cs, està destruint sota l’impune aixoplug del 155.

Aquests article de la Constitución Española, que els de a peu no sabem ben be on comença i on acaba, no és més que una altre excusa. L’objectiu sempre ha estat afeblir Catalunya per la seva identitat pròpia. Dintre de la uniformitat que persegueix l’Estat no hi ha Constitución que valgui, si ja hi han “indicacions” anteriors que van més a la mida, concretament des de que el Conde-Duque de Olivares recomanés a Felipe IV, entre d’altres normes, implantar les lleis i costums castellanes “Para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”.

Publicitat

Per si no queda clar, dit d’altra manera: S’ha de minar l’estructura d’aquesta identitat pròpia. Com ?. Incentivant i primant la sortida d’empreses a d’altres llocs de l’Estat, en l’aspecte econòmic i, si abans no es pot evitar, la propera mesura serà eliminar la immersió lingüística a l’escola, esborrant la nostra llengua com a vehicular, i privant-la d’aquest important reforç, deixant-la a la bona voluntat d’ensenyar-la i d'aprendre-la.

Incidint directament en l’economia i en l’escola, l’objectiu es pot donar per aconseguit… El demés ja anirà caient per si sol.

Ens agradi o no, estem vivint sota una estranya barreja de “El baile de los malditos”, de com defensar obsessiva i malaltisament un objectiu per damunt de tot i costi el que costi en front d’un altre, i “la cena de los idiotas”, de com uns que es creuen millors es fan acompanyar per uns que creuen imbècils. És evident que el conjunt dels catalans ens hi podem sentir al·ludits per qualsevol dels dos exemples, o pels dos.

Pel que ens cau i pel que ens conreem nosaltres mateixos, per a tot plegat, com va dir Joan Sales: “No es tracta de deixar de ser catalans, es tracta de deixar de ser imbècils”, i que cadascú ho interpreti com vulgui i, si cal, que s’ho apliqui.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut