Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Moments convulsos

|

- Publicitat -

Moments convulsos, indignants i llastimosos en que la ciutadania catalana ens veiem pagant l’haver gosat votar unes determinades idees, concretament el 2015, i aquestes haver tingut el suport de la majoria parlamentaria, i l’atreviment d'uns polítics que han agafat la responsabilitat del mandat fins la ultima conseqüència, majories ratificades posteriorment en diverses maneres de concórrer a les urnes, que han estat titllades d’il·legals, anti-constitucionals, i no se quantes coses més, fins la violentament obstruïda, sense haver-ho aconseguit del tot, de l’1-O –en la que es van poder comptabilitzar quasi be 2,3 milions de vots, en totes direccions-, i totes arribant-se a prohibir explícitament, quan tothom ha de saber que ningú no pot prohibir unes eleccions, consultes, o el que sigui, entre la ciutadania, en tot cas, desprès tindran l’efecte i la validesa que tindran i, segons com vagin, si cal, ja els quedarà la sensació i la cara de babau a qui ha anat a votar amb tota la fe i llibertat.

De veritat, en el segle que estem no sabíem que poguent votar fer-ho per segons què ens portaria a la situació en que ens hem vist abocats. No sabíem que encara hi havia idees que no es podien dur a la pràctica. Disculpin. Queda clar que molts ens havíem equivocat de segle. Gracies per deixar-nos-ho ben clar. Gracies per donar la oportunitat a les generacions que no van tenir la «sort» de viure moments de la historia de España oblidables d’experimentar-ho, si be no d’aquella manera, si en el seu esperit. Aquestes generacions. que potser no es creien possible el control de la identitat pròpia i el retall de les llibertats que els havien explicat, que no estudiat, ara ho poden viure de ple.

Publicitat

De veritat, no és possible què davant del que estem vivint en primera persona ens resignem a seguir la vida com si aquí no passés res, a anar a dormir pensant que demà haurà passat tot, perquè ja veiem que la sed de venjança de qui se sent ferit en el seu orgull és insaciable, i si es barreja amb la superba actitud de sempre, pot produir encara més disbarats a sobre dels disbarats ja comesos. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut