Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Unes quantes evidències

|

- Publicitat -

I perquè ens capfiquem en els nostres errors, que n’hi ha, com si el poder moure’s només en les pautes marcades per l’Estat, i sota la seva amenaça, fos el més normal ?.

Perquè tothom pugui refrescar la memòria, cal dir que tot arrenca en la rebregada a l’Estatut, desprès de ser aprovat pel Parlament, votat per la ciutadania i ratificat a Madrid pel Congrés de Diputats. Tot, desprès d’una vergonyosa campanya del PP en contra per tota España, amb el corresponent recurs presentat al TC.

Publicitat

S’han anat succeint els, diguem-ne, desencerts que han anat incrementant la llista d’arguments pel “ja n’hi ha prou” i fent bullir més l’olla, en lloc de treure-la del foc.

Davant de que més de dos milions de catalans demanen, reivindiquen, exigeixen, un referèndum per saber, tots, on és la majoria, i la reiterada negativa de l’Estat en pactar-lo, o si més no facilitar-lo, finalment el 1-O, per damunt de la prohibició i de les amenaces, en les condicions més indignes i malgrat tot, s’arriba a realitzar i més de dos milions de vots poden ser comptabilitzats.

Aquesta desobediència posa rabiós el govern de l’Estat i, embogit, inicia una inacabable bateria d’atacs que ja han fet rebentar aquella olla.

Al 2017 suspensió del govern legitim i electe sortit de les comtesses del 2015, cesse dels seus membres i, fins i tot, portant-ne a presó, preventiva, a uns i forçant als altres a un exili, no desitjat tret de sotmetre’s al mateix final que els altres.

Com traient de la txistera la solució per a tots els catalans, el Sr.Rajoy convoca unes eleccions pel 21-D, que assegura què seran per a tornar a la normalitat Catalunya. Es presenten uns partits i unes llistes dels possibles electes, i s’inicia una campanya electoral esperpèntica, ja que uns la van poder fer amb tota normalitat i recursos i altres com van poder, vigilats i controlats, per arribar a les votacions que van donar, ves per on, el mateix resultat que hi havia i que s’havia confirmat l’1-O.

La normalitat, pel convocant i pels que la requereixen, seria un resultat molt diferent del sorgit de les urnes, llavors, tot el que no sigui això serà combatut amb ungles i dents, amb tot menys amb la paraula, pot ser perquè, de fer-ho així, seria de tant fàcil i ràpida solució que s’estalviarien moltes comissions, molts plens, i això és evident que no interessa gens ni mica a qui el que li convé és que el principal problema d’Estat que te España és que s’allargui… perquè d’ell viu i hi va la seva supervivència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut