Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carta a José Antich

|

- Publicitat -

Estimat José Antich,

Ja hem conegut tots que era aquella reforma laboral que portaria a mobilitzacions de vaga i, que també seria agressiva. Des de ahir que ho sabem. Els acomiadaments improcedents passen de 45 dies per any treballat amb un tope de 42 mensualitats a 33 dies amb 24 mensualitats. En els acomiadaments objectius –depèn del punt de vista,no?– que a hores d’ara és remunera a 20 dies per any amb un màxim de 12 mesos, és quedarà en allò en que l’empresa haurà de justificar comptablement tres trimestres consecutius de pèrdues o baixada d’ingressos.

Publicitat

També, s’han tret de la màniga els contractes a temps indefinit per autònoms i pimes, això si, amb empreses de menys de 50 treballadors per la qual cosa, l’empresa és podrà estalviar uns 3.000 euros quan contracti el primer –i únic?- treballador jove, però si contracte algú que està a l’atur, s’assegurarà la deducció del 50% de la prestació al llarg d’un any i, el treballador en aquesta situació rebrà el seu sou i el 25% de la prestació. Això si, ara els ERO són gratuïts. O sigui, desapareix l’autorització prèvia per poder tirar-ho endavant.

Una cosa. Els convenis –a qui beneficia o convé estar-hi lligat a un conveni?– caduquen als 2 anys i sempre prevaldrà el conveni de l’empresa per sobre el del sector o de la província. Això, a grans trets és el que tu, estimat José Antich ho celebres com una reforma seriosa i ambiciosa. No t’entenc, de debó. Això no generarà ocupació ni al 2018, que és quan en Sr Hortalà ens va assegurar que Espanya començaria a sortir de la crisi i arribar als 14.000 punts en Borsa.

Com dius tu mateix: En resum, deixeu-vos de fer la rosca i els llepaculs als que us paguen d’una vegada. Això si que serà una reforma seriosa i ambiciosa dins el Grup Godó. No espereu a la independència o pacte fiscal, que fareu tard, com sempre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut