Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Les menors d’edat i la llei de l’avortament

|

- Publicitat -

El govern de Zapatero ha fet coses millors i pitjors, però la llei de l’avortament passa de mida ja que deixa via lliure a les menors per decidir sobre una tema molt important sense el permís de pares o tutors, una decisió que les pot marcar per vida.

Els anys aquells en què les nenes de setze i disset anys no eren nenes sinó dones i, per nassos, havien d’estar preparades per a ser mares i bones esposes, arribar verges al matrimoni i no practicar sexe amb llibertat ja formen part de la història, encara que hi ha països on aquesta història encara perdura.

Publicitat

Avui en dia les coses han canviat, i molt: El sexe ja no és tabú i la gent, encara que no tota, entén que la sexualitat és un dret que es practica -en teoria- amb llibertat. Ara bé, no entenc com poden haver-hi tants avortaments al segle que estem quan la informació (de com evitar embarassos indesitjats i quins són els diferents mètodes anticonceptius) ens bombardeja: educació sexual a les escoles, als centres sanitaris, Internet, llibres… No serà per manca d’informació! Qui no coneix és perquè no té ganes d’informar-se.

Per una banda em pregunto si els il·luminats que han fet aquesta llei van contemplar el pes psicològic que comportaria a aquestes nenes, i la gran responsabilitat que els cau a sobre (i no cal entrar en temes morals). És que algú les ha preguntat directament, a aquestes nenes? Són prou madures per decidir avortar sense el suport dels de casa? No té cap sentit excloure’n els pares.

Per altra banda em despista molt que a l’hora de complir una condemna a la presó, davant la llei és menor encara que manqui un dia per fer els divuit anys: Casos d’aquests n’hi ha uns quants.

Aquesta llei és una llibertat falsa que marca distància entre pares i filles, una manera de promoure el sexe sense protecció perquè abans, com a mínim, es tenia por o respecte dels pares i es prenien les mesures per les possibles conseqüències. Ara sembla ser que no calen aquestes mesures.

El que ha de fer el govern socialista és regalar preservatius i promoure una bona educació sexual i no jugar a ara toca ser grans i ara no.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut