Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Com la curiositat pot canviar el teu cervell

|

- Publicitat -
VOSTÈ PROBABLEMENT SAP QUE la curiositat és un tret important que pot aportar-li significat i satisfacció a la vida. Però, sabies que pot canviar la forma en que el teu cervell està connectat?

 

 
La curiositat és el desig de saber més. Naixem naturalment curiosos, però sovint perdem aquest sentit de curiositat amb el temps. Estem entrenats per deixar de fer-no's tantes preguntes. De vegades això és útil. 
 
A mesura que perdem la curiositat, vam començar a fer suposicions i a treure conclusions.
 
Enfortir el teu sentit de la curiositat pot canviar molt la manera en què interactues amb les persones que t'envolten. La curiositat és un precursor de l'empatia: t'ajuda a imaginar els possibles pensaments que passen per la ment d'una altra persona, i t'ajuda a sentir el que ella pot sentir.
 
A causa de que la curiositat ens ajuda a empatitzar, és la clau per tenir relacions saludables.
 
La curiositat és un hàbit que hem de treballar.
 
Formem nous hàbits a través de la repetició. Les conductes automàtiques ocorren a través de les xarxes neuronals que hem desenvolupat amb el temps. Les xarxes neuronals són la forma en què el cervell porta la informació d'una neurona a una altra; tenim milers de milions d'aquestes xarxes, i estem creant més d'elles tot el temps.
 
Les teories anteriors de la neurociència ens van dir que l'estructura dels nostres cervells determinava com pensem i què fem, i que una vegada que les cèl·lules cerebrals moren, es van per sempre. Ara, amb la ciència de la neuroplasticitat, sabem que el cervell continua creixent i canviant al llarg de les nostres vides. Molt del que fem canvia el cervell. La pràctica de l'atenció plena, per exemple, pot fins i tot canviar la forma en què percebem el dolor.
 
Aprendre a pensar de manera diferent pot tenir efectes en el seu cervell. Imagini un pensament no només com una sensació de la seva ment, sinó també com un esdeveniment físic i químic que té lloc. Cada vegada que un pensament entra en la teva ment, les neurones disparen. A mesura que aprenem formes de pensar i experimentar emocions, vam crear xarxes neuronals. Aquestes xarxes poden romandre en el seu lloc, amb reforç o canvi.
 
A mesura que vostè aprèn noves habilitats, porcions del seu cervell en realitat es tornen més grans. En l'hipocamp, l'àrea del cervell responsable de l'aprenentatge i la memòria, es creen noves cèl·lules al llarg de la vida. I, a mesura que vostè associa certs pensaments amb certs sentiments, les connexions es desenvolupen a través del cervell i es tornen més forts.
 
Qué en penses?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut