Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Com evitar un Atac de pánic

|

- Publicitat -

Estem passant per un temps on tot son desgracies, males noticies y atacs de pànic. Podem veure com hi ha guerres, atemptats i accidents catastròfics. Nomes saben això el atac de pànic es comprensible, però des de un punt de vista mèdic, hauríem de tenir en compte aquests consells de com podem curar o evitar un atac de pànic.

Quan tens un atac de pànic, sempre hi ha la possibilitat de no ser conscient que l’estàs tenint.
Els símptomes mes freqüents son, dolor al pit, dificultat per respirar i fortes sacsejades de tremolor. Aquests son un dels símptomes que podries patir però ni han de mes específics.

Publicitat

Els símptomes més comuns d'atac de pànic es manifesten a través:

-Cor palpitant
-Sensació de mareig
-Dolors al pit
-Dificultats de respiració
-Intensa sensació de por o terror
-Formigueig, entumiment de les mans o els dits
-Perdre sentit de control

El atac de pànic pot aparèixer en qualsevol moment i sense cap tipus de preavís.

Els atacs de pànic solen durar durant un curt període de temps, normalment deu minuts o menys, en funció de l'individu. Un cop la situació desapareix, la persona pot sentir-se fatigat.
Les persones que solen tenir atacs de pànic mes freqüents,son mes propensos a tenir una situació identificada com a trastorn del pànic.

Sempre sa de acudir a un especialista però per evitar o reduir els atacs pots seguir aquests consells.

En primer lloc, cal determinar les causes dels teus temors o fòbies. Una vegada coneixes els factors desencadenants el següent pas es controlar el pensament negatiu. El mes important es no deixar que el pensament s’apoderi de la situació.

El tercer pas es aprendre a relaxar-se.
Les activitats com el ioga, pilates i la meditació són alguns exemples. Caminar o fer senderisme també son fàcils consells que tothom pot fer servir.
Intentar assignar el temps per tu mateix i participar en coses agradables i gaudir fent el màxim per augmentar el sentiment de felicitat i equilibri.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut