Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

No retorn

|

- Publicitat -

Un acte o una decisió  pot provocar un compromís irrevocable, un punt de no retorn. Per falta de combustible o per excés de convicció, no es pot tornar al punt de partida i s’està obligat a continuar endavant cercant un altre destí.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat a l’Estat espanyol que es pot arribar a un punt de “no retorn” si Madrid impedeix l’emissió de més deute. Mas ha assegurat que “no ens quedarem creuats de braços” , i ha anunciat que té un pla B si Espanya no paga els mil milions de fons de compensació.

Publicitat

Les declaracions de Mas poden sonar a amenaça, però són tan sòlides com el dèficit de  7.200 milions d’euros que Espanya ha generat al nostre país, i tan fàcils de recolzar des de la comunitat internacional, que Espanya estarà obligada a replantejar-se la compensació.

Quan sobrepasses el punt de no retorn estàs obligat a continuar avançant cap a un altre destí. A la vida, com a la política, el punt el marques tu segons el que estàs disposat a assumir, ara però, les relacions entre el govern català i Espanya pengen d’un fil, artificial, vell i raspat.

Lluís Feliu i Roé

Publicitat

Opinió

Minut a Minut