Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Com una dona maltractada

|

- Publicitat -

L’independentisme evoluciona, és viu i políticament molt actiu. El govern cedirà urnes per a les consultes sobiranistes, el conseller de cultura vol internacionalitzar la cultura catalana, l’expresident Pujol es va declarar independentista no fa una setmana, el poble es mobilitza per la propera consulta i avui, Solidaritat Catalana per la Independència, ha presentat al Parlament una proposició de llei per declarar la independència.
 

Aquestes són només algunes de les petites passes que anem donant cada setmana i ens apropen més al nostre horitzó. El missatge va quedant i cada vegada són més els convençuts que veuen l’Estat propi com la sortida viable a l’afany de seguir existint.

Publicitat

Mentre però, la devastadora xifra d’aturats no descansa i a Catalunya el nombre de persones sense feina ja se situa en 589.626. Segons el Ministeri de Treball i Immigració, l’atur ha pujat un 4,79% durant el mes de gener i ha deixat sense feina a 26.950 persones.
 

Aquestes són dades que fan reflexionar però no eviten que puguem dedicar uns segons d’atenció a les sempre destructives declaracions del Partido Popular. Els espanyolistes han acusat la formació de Joan Laporta de fer perdre el temps als parlamentaris, referint-se a la proposició de llei per declarar la independència.
 

El PP ha anat més lluny i ha deixat en evidència la seva capacitat en reconèixer que el partit no és capaç de fer dues coses a l’hora. És per això que ha instat als partits a centrar-se en resoldre la crisi i l’atur. I mentre uns bramaven a Barcelona, el despistat d’en Vidal-Quadras es mofava del president de la Generalitat per anar a Madrid en classe turista…
 

Sembla ser que als del PP els gestos d’austeritat no els hi agraden. Tampoc els hi agrada la pluralitat, el dret a decidir, la democràcia, el diàleg, la llibertat ni la veritat. Així doncs, quan el PP governi a Espanya quin sentit tindrà seguir malvivint? Catalunya és la dona maltractada d’un marit que no l’estima.

Lluís Feliu i RoésssLluís
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut