Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Catalanista i gai? Frustració i molta ràbia des de les cavernes

|

- Publicitat -

Des de fora de casa sembla que quan Catalunya guanya, Espanya perd. La “caverna” mediàtica espanyola així ho interpreta i se’n fa ressò cada vegada que a algun català se li és reconegut algun mèrit.
 

L’èxit català als premis Goya ha deixat de manifest la ràbia i la frustració d’alguns espanyols envers les nostres victòries. Ha quedat molt clar en l’editorial i l’article d’opinió que ha publicat “La Gaceta”, del grup Intereconomía, dedicat a la pel·lícula d’Agustí Villaronga, Pa negre.
 

Publicitat

Els hereus del franquisme sovint publiquen atrocitats estranyament fonamentades i aquesta vegada s’han centrat en Pa negre, tot dient que l’han fet  triomfadora dels Goya perquè dins l’Acadèmia de Cine espanyola existeix un “lobby catalanista i gai”, a més d’excusar-se dient que a l’Acadèmia hi ha “un front catalanista” que “han votat a una” en detriment dels castellanoparlants que s’han “dividit” per la llei Sinde.
 

L’estira i arronsa de les nostres relacions amb Espanya cada dia tensen més la corda. Els que van guanyar una guerra, potser poden seguir enaltint els seus escuts, castes i tronats càntics, però cada vegada hi ha més gent com l’entrenador del Girona, Raül Agné, que defensa els seus drets amb elegància per demostrar que la caverna està de retirada i tenen les de perdre.

Lluís Feliu i Roé
Llu 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut