Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Estem preparats, amb l’Estat propi serem el setè més ric d’Europa

|

- Publicitat -

Com un riu subterrani el corrent independentista cada dia té més força. Els sentiments juguen el seu paper, la cultura i la tradició també però és l’àmbit econòmic qui pot ser determinant, tant per als ciutadans de Catalunya que podrien millorar la seva qualitat de vida, com per la resta d’europeus que veurien Catalunya com un Estat del sud que pot aportar i no només ser subvencionat.
 

La UE avui ja observa amb atenció l’esforç de la Generalitat per retallar despeses i superar la crisi econòmica. L’esforç del govern català per retallar un 10% de les despeses, mentre l’Estat espanyol està sota sospita en els mercats, és una molt bona actitud que ja ha estat ben valorada a Brussel·les.
 

Publicitat

El govern d’Artur Mas està fent els deures, i és que el president sap com recuperar la interlocució al màxim nivell amb la UE, tal com feia Jordi Pujol per defensar els interessos de Catalunya. Mas intensificarà les relacions internacionals mentre els empresaris catalans seguiran ampliant els seus mercats.
 

La xifra de negoci del sector del cava, per exemple, s’ha incrementat un 11% gràcies a l’augment de les exportacions. Tant és així que ha assolit un rècord històric de vendes al produir 244,8 milions d’ampolles durant el 2010. Estar obert al món és bo per l’empresariat, assolint l’Estat propi Catalunya estarà més oberta al món.
 

L’últim rànquing fet públic per Brussel·les exposa que si Catalunya fos un Estat seria el setè més ric d’Europa. Comparant el PIB català amb el dels 27 Estats de la UE, quedaria per darrera de Luxemburg, Holanda, Irlanda, Àustria, Dinamarca i Suècia. Tot i això Catalunya va perdent posicions mentre segueix convivint amb Espanya com una regió, com una comunitat autònoma. Ser competitiu, existir al món i ser solidari amb Europa no es pot compaginar amb ser espanyol.  


Lluís Feliu i Roé

Publicitat

Opinió

Minut a Minut