Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Diàleg, pel pacte fiscal o el concert econòmic

|

- Publicitat -

Que diguin el que vulguin però Catalunya arrossega un dèficit fiscal crònic que obliga als catalans a viure per sota de les seves possibilitats. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no donarà suport al futur govern espanyol si no s’accepta el pacte fiscal català, tant “urgent” com necessari per la supervivència del país.
 

El pacte fiscal que proposarà el president ha de permetre que la Generalitat “tingui capacitat de gestionar els impostos que es paguen a Catalunya i de negociar bilateralment una aportació al conjunt de l’Estat en la línia de la solidaritat”. Mas ja ha assegurat  que aquesta serà una petició que farà “guanyi qui guanyi”.
 

Publicitat

També ha dit que per a les pròximes eleccions generals CiU treballarà per evitar que cap partit, ni PSOE ni PP, guanyi per majoria absoluta. Així doncs, igual que amb l’Estatut, encetem una etapa on debatrem i negociarem. Presentarem una bona proposta, justa, digna i necessària, i quan Espanya la tiri pel terra ens aixecarem i ja ningú tindrà cap dubte de que la independència és la única via possible per a progressar i obrir-se al món global.

Lluís Feliu i Roé
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut