Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

#9Juliol: “Pel nostre futur, independència”

|

- Publicitat -
Ja fa un any de la multitudinària manifestació del 10 de Juliol on més d’un milió de persones van sortir als carrers de Barcelona,  aplegats sota el lema:  “Som una nació, nosaltres decidim”, a mostrar el desacord amb les retallades proposades pel TC a l’Estatut. 
 
Un any després i vist que la reivindicació massiva no va tenir les repercussions polítiques que s’esperaven, la societat civil ha convocat una segona manifestació amb el mateix ànim i entusiasme que l’anterior. El lema serà “Pel nostre futur, independència” i estan cridats a participar-hi tots els catalans i forces polítiques. 
 
A hores d’ara ERC, SI, Reagrupament i les CUP ja s’hi han adherit, però CiU encara no ha confirmat el seu suport a la manifestació.  Seria estrany que Convergència no volgués participar en aquest acte, i més tenint  en compte que els resultats del baròmetre del CEO publicats la setmana passada, confirmaven  que el referèndum d’independència es guanyaria amb contundència. 
 
L’estudi del CEO deia que un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només el 28,2% ho farien en contra, mentre que el 23,3% s’abstindria.  I amb aquests resultats cal tenir en compte que amb una bona campanya unitària i més pedagogia, gran part dels que diuen que s’abstindrien, s’acabarien decantant cap al sí. 
 
Aquest estudi del CEO no és una investigació aïllada. És semblant al que va publicar ESADE i la Fundació Carulla fa uns mesos, on a més, afegia que els independentistes s’havien triplicat. 

Lluís Feliu

Segueix-me al twitter

Publicitat

Opinió

Minut a Minut