Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Amb el CAT a la matrícula

|

- Publicitat -
Hi ha qui passa vergonya cada vegada que surt d’Europa i ha de portar un passaport que no estima ni vol que el representi. Hi ha qui passa un mal tràngol cada vegada que en el seu vehicle hi veu la “E” d’Espanya en comptes d’un “CAT” de Catalunya. 
 
Fa anys que les matrícules dels cotxes catalans van deixar de portar el distintiu provincial per portar l’estatal. S’han fet campanyes per posar el CAT sobre la E però no han prosperat del tot ja que alguns policies, la majoria espanyols, han interposat denúncies per “manipular la matrícula”.
 
Ara però, el portaveu del govern Francesc Homs, ha animat a la ciutadania a posar el CAT sobre la E de les matrícules. Homs ha assegurat que “jurídicament és possible fer-ho” perquè “el que identifica la matrícula és la combinació de quatre xifres i de tres lletres i la E no surt”.
 
La proposta del portaveu és molt romàntica però hauria d’anar acompanyada de fets, com per exemple posar ja el CAT a tots els cotxes oficials. Per la seva banda, Homs ha explicat que al seu cotxe ja ha posat el CAT sobre la E d’Espanya i que li agradaria veure més gent amb el distintiu nacional a les matrícules. 

Lluís Feliu

Segueix-me al Twitter

Publicitat

Opinió

Minut a Minut