Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vila d’Abadal i la futura Unió Democràtica de Catalunya

|

- Publicitat -
El batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal suma prous avals per disputar la direcció d’Unió Democràtica a Josep Antoni Duran i Lleida. 
A Catalunya es respiren aires de canvi i és inevitable que UDC noti la sacsejada. El sobiranisme ha entrat a Unió per una escletxa, no se la pogut parar i inevitablement es fa fort dins la formació.  
 
Vila d’Abadal ha admès que ja té els avals necessaris per a presentar-se a la secretaria general d’Unió Democràtica. El partit necessita una cara nova, més propera i sobirana. Que no visqui tant fora de casa i que ambicioni parlar de tu a tu amb la veïna Espanya. 
 
Per la seva banda, Duran ha afirmat que “no serà cap obstacle” per a la independència tot i assegurar que no s’ha llegit el manifest de Vila d’Abadal. 
Potser Duran ha passat massa temps fora i no ha vist que s’hi coïa a Catalunya, o fins hi tot dins el seu partit. Potser ha jugat massa a solucionar els problemes de Madrid i ha treballat massa en l’intent d’encaixar Catalunya dins Espanya. 
 
Sigui el que sigui Unió Democràtica ha de moure fitxa i aviat escollirà el seu representant. L’ex president Jordi Pujol ha sabut veure que el camí a seguir és el de l’autodeterminació. Seguirà UDC el camí esbossat pel sempre president o tancarà els ulls i es desentendrà de la  transició nacional?  

Segueix-me a @llfeliu de Twitter o al meu bloc personal: www.lluisfeliu.com

Publicitat

Opinió

Minut a Minut