Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La demagògia dels toros

|

- Publicitat -
Un cop més veiem com el govern espanyol ataca Catalunya trepitjant les decisions preses per un Parlament democràtic com és el nostre. Els espanyols tiraran endavant una ILP sí, i just en aquest moment  s’enfrontaran a la decisió de prohibir els toros presa pel Parlament de Catalunya gràcies a la ILP en contra de les tortures. El Congrés espanyol ho té clar, tirarà endavant la ILP per reimplantar les corrides de toros a Catalunya i sí, un cop més mirarà d’ofegar les decisions preses des de Catalunya amb l’aval de la majoria de ciutadans, per cert,  els socialistes catalans han abaixat el cap i s’han abstingut, ordres de Madrid. 
 
Gràcies a la majoria absoluta del PP, s’ha votat a favor de la ILP que proposa convertir els toros en Bé d’Interès Cultural. Els diputats del PP han defensat la ILP escudant-se en l’arrelament de la festa taurina a la cultura espanyola i han citat alguns catalans il·lustres, que per molt il·lustres que fossin en el seu temps, avui patirien de sàdics o poc evolucionats, com és el cas de Salvador Dalí o Joan Miró, amants confessos de la tauromàquia. 
 
No hem de tenir por al sentit comú que ens diu que una tortura no pot convertir-se en espectacle. Si ens toca conviure amb una societat que veu normal l’assassinat  públic d’animals, el sadisme fet espectacle, l’aplaudiment al violent… cal buscar sortides, i gràcies a Déu ara mateix en tenim moltes sobre la taula. 
Espanya patina i no para de caure. S’està deixant en evidència i a la comunitat internacional no li costa veure que potser sí, que la societat catalana evoluciona a un altre ritme que l’espanyola. 
 
Deixem de banda la demagògia amb que ens justificaran les corrides de toros i mirem de ser constructius. El sentit comú no deixa de repetir-nos que hem de marxar d’un estat opressor i violent com Espanya. Construïm el nostre propi Estat i mirem d’establir llaços d’aliances amb aquells governs i societats que estiguin a la nostra altura.   
 
Al 1454 els asteques encara sacrificaven nens al déu de la guerra i el sol, o al déu de la pluja, per combatre sequeres o per aconseguir victòries en combats. Les societats han d’evolucionar i civilitzar-se, està clar, ara però els hi toca als amants de la tauromàquia. 

Segueix @llfeliu a Twitter i al seu bloc personal: www.lluisfeliu.com

 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut