Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Està content Florentino?

|

- Publicitat -

Com s’han pres a Madrid el triomf electoral de Sandro Rosell al FC Barcelona? És la principal incògnita, i també la més transcendent de totes. Oblidem-nos d’aquest joc de nens que suposarà la presumpta oposició que exerciran els que han s’han sentit derrotats a Catalunya. En el futbol, parlant metafòricament, qui té les armes de destrucció massiva és Florentino Pérez, un senyor que surt a Forbes en la temible llista dels homes més rics del món, rics d’aquests als quals no els apugen mai els impostos per molt que els ministres o consellers d’economia de torn els vulguin perseguir.

Ell solet és capaç de controlar, a cop de mòbil, tots els mitjans de comunicació cavernícoles que fa anys que actuen a les seves ordres malgrat els successius i rellevants fracassos esportius que ha encadenat. Una capacitat, aquesta, a l’abast de molt poca gent, començant per la nova directiva del Barça que a la mínima que l’equip faci el ronso haurà d’aguantar un ruixat de critiques que podrien acabar a mig termini amb una moció de censura com la que li van muntar a Joan Laporta.

Publicitat

Amb la històrica capacitat d’autodestrucció dels culers i la influencia del senyor Pérez és gairebé un miracle que l’equip hagi pogut guanyar la lliga aquesta última temporada. Rosell i Guardiola hauran d’entomar un altre factor de desestabilització constant, la presència de Mourinho. El portuguès arriba a Madrid amb un únic objectiu: provocar el caos en les nostres files emprant velles tàctiques de guerra psicològica i enterrant l’enfrontament esportiu, que ja donen per perdut abans de començar.

Rosell farà bé, doncs, de no posar-se una bena als ulls i de calcular molt bé el poder de l’home que vol que aquest Barça que enamora sobre la gespa i que es reivindica nacionalment a la tribuna passi a la historia com abans millor. Rere la mirada amable i les ulleres d’estudiant aplicat de Florentino s’amaga l’ambició desmesurada d’un empresari que necessita el Madrid per eternitzar-se en el temps, com va fer Kheops fa 2.600 anys amb la seva enorme piràmide de Gizeh.

És cert que el mandat de Laporta també ha estat marcat per la seva pròpia ambició i un personalisme exagerat. Amb tot, hi ha una cosa que no se li pot discutir. Els poders fàctics de Madrid no han aconseguit agenollar-lo, tot i que ho han intentat des de tots els fronts possibles. Faríem bé de recordar aquells anys en què Josep Lluís Núñez estava lligat de mans i peus per l’home amb més poder del periodisme esportiu espanyol, José María García. Alguna cosa, a banda dels títols, hem guanyat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut