Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’estupidesa humana

|

- Publicitat -
  Albert Einstein va dir: “Hi ha dues coses infinites, l'Univers i l'estupidesa humana. I de l'Univers no n'estic segur”

D'estupidesa humana, sobretot al nostre país, n'estem patint contínuament i d'ençà que Catalunya vol la seva independència, encara més. Escoltem paraules dites per persones, suposadament intel·ligents però amb un cap de pardals, que fan feredat. Donen la raó a Einstein, demostrant que l'estupidesa humana és infinita.
És d'estúpids, per part dels polítics, la repetició un dia sí i un altre també que tots els pitjors mals ens cauran a sobre si aconseguim la nostra independència.Com si no coneguéssim l'estupidesa que fan servir! No és que ens estimin i vulguin salvar-nos de totes les desgràcies apocalíptiques. L'únic que volen i els hi interessa, són els nostres diners, ja què és d'estúpids voler estar junt amb una gent que no poden veure ni en pintura.

¿De què serveix que un dia el ministre de torn ens amenaci que haurem de sortir de l'UE, que al cap de dos dies ho digui un altre ministre, que a la setmana següent ens ho recordi un polític que treballa al Parlament Europeu i que per reblar el clau velles glòries, com antigues mòmies i antics presidents, ens cantin la mateixa cançó que sentim des de fa temps?. Ja ho hem escoltat prou. No cal que  ens ho repeteixin sovint, ja que és d'estúpids repetir sempre el mateix
Per part meva – i suposo que per la majoria de catalans – per molt que ens amenacin, no ens faran canviar la nostra manera de pensar. Vull el meu país lliure i separat del que anomenen Espanya.Tant se val si diuen que tot el que reclamem a Catalunya, sobre els diners que en deuen, es mentida o veritat. És d'estúpids no entendre que volem marxar i caminar nosaltres sols. Tan si ens deuen 700 milions com si són 9000 milions. Volem la nostra llibertat i no dependre més d'una colla de mentiders i de gent inepta per a governar.  

Publicitat

Així doncs, per què hem  d'aguantar tanta gent estúpida? Com que cada dia s'estan dient estupideses, em referiré a l'última dita per una senyora, que ens va fer saber que anava a donar classes als Estats Units, però  com potser els alumnes de Miami no entenien  el que explicava la Sra. Chacón o bé per què ha vingut a passar un cap de setmana entre nosaltres per alliçonar-nos (no fos cas que anéssim per mal camí), ja la tenim aquí donant-nos classes d'història. Però com no deu saber un borrall sobre aquesta matèria, es dedica a dir “collonades” sense solta ni volta.
Ara entenc el seu nomenament com a cap del ministeri de defensa, ja que per dirigir aquest ministeri, no cal ser massa intel·ligent.

Ha dit la Sra. Chacón, que “des de Catalunya es propaga una història infantil i fal·laç” de tres segles de conteses entre catalans i espanyols. O sigui, segons la “llumenera” de la socialista Chacón, els nostres historiadors han explicat i escrit mentides i enganys  en abundància, durant aquests tres-cents anys. Ja que parla de tres segles, començaria preguntant a la Sra. Chacón : ¿és una fal·làcia la repressió i decret de nova planta de Felip V de l’any 1714? Suposo que alguna vegada li hauran explicat o haurà llegit que van anar mal dades pels catalans i que el que diuen els llibres d'història va passar de veritat

Faig un breu esment  de què escriu Joan Reglà (historiador i deixeble de Vicens Vives) a la seva Història de Catalunya d’Editorial Aedos, a la pàgina 176 del segon volum: “L’objectiu bàsic de la Nova Planta va consistir en la centralització del poder monàrquic: per començar, el Principat pagaria les despeses de l’exèrcit d’ocupació encarregat de vigilar moltes coses, entre les quals el  cobrament del nou impost –cadastre -. Felip V va mostrar-se intransigent pel que es refereix a dos principis que sempre havia rebutjat el pactisme català: l’autoritat reial per damunt de la llei, i la lliure facultat del sobirà per a decretar imposicions fiscals”.
Com pot llegir la Sra. Chacón (suposo que deu saber llegir…), en qüestió de diners i imposicions fiscals, el fet ja ve de lluny. ¿O potser creu, que el Sr. Reglà es va inventar el que hagué escrit i ens ha estat explicant fal·làcies, en els llibres que li van publicar i les lliçons que va donar?

A més, escriu el Sr. Reglà a la pàgina 184 del mateix volum: el rei hauria d’ordenar “que en las escuelas de primeras letras y de Gramática no se permitan libros en lengua catalana, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la Doctrina cristiana sea y la aprendan en castellano”
Un altre engany del Sr. Reglà? Com pot veure la Sra. Chacón, no ens queixem de l'impresentable Wert per un caprici sinó que la cosa ja ve de lluny; dels tres segles que ens parla i de més lluny.

Escriu Ferran Soldevila a la pàgina 980 de la seva Història de Catalunya d’Editorial Alpha del 1963: “…era difícil que la pugna amb el comte-duc no esclatés. Olivares encarna, fins a esdevenir-se símbol, la mentalitat castellana uniformista, esquerpa a tota idea i a tot sentiment de la varietat. Sentia, com tants d’altres espanyols una instintiva hostilitat envers els catalans”
“En el fons, però, la causa principal de l’animadversió de la Cort contra Catalunya era deguda, com ja hem insinuat, a causes econòmiques”

¿Haig de fer esment també a l'exministra del nefast Comte de Santa Coloma, i del Comte d'Espanya, nomenat Capità General de Catalunya, endegant tots dos  enèsimes repressions contra els catalans? Tots dos personatges són històrics i dels quals parlen a bastament els dos historiadors esmentats, explicant totes les seves malvestats envers Catalunya. ¿O també ens vol fer creure la Sra. Chacón, que són fal·làcies i històries infantils inventades pel Sr. Reglà i Soldevila, per alliçonar als nens catalans, i així  adoctrinar-los que mai han existit fets i conteses que s'expliquen  als llibres d'història, entre catalans i espanyols?

¿Vol negar la Sra. Chacón un odi de segles, que existeix a Espanya contra els catalans? Haig de recordar-li que en plena República, es pronunciaven aquestes paraules al Congrés de Madrid: “esos bandidos que gobiernan la Generalidad” “España podria vivir mejor sin Cataluña” 
¿Sap la Sra. Chacón, que el general Espartero al marxar de Barcelona per ocupar un càrrec a Madrid, en el seu comiat de Catalunya ens va fer la pilota i al cap de poc temps feia  bombardejar Barcelona? Aquest fet surt en tots els llibres d'història. Trobo que són massa fal·làcies que hem hagut d'empassar-nos, segons la dita senyora. I això que dóna classes a la Universitat de Miami!!

¿Vol negar també la senyora exministra l'última repressió duta a terme contra Catalunya pel general de mal record, i que aquesta repressió s'amagui als llibres d'història amb tot el que  va representar pel poble català, i així es propagaria una “història verídica”? ¿No s'ha d'explicar l'assassinat de Carrasco Formiguera, l'execució de tantes persones condemnades a mort pel sol fet de ser català, la prohibició com sempre de la llengua catalana, l'apropiació d'emissores de ràdios prohibint la llengua catalana, fins a arribar a l'atzagaiada pronunciada pel rei més operat del món: de què “Nunca fué el castellano lengua de imposición”?

Persones com la Sra. Chacón, volent negar el que li convé, fóra capaç fins i tot de negar l'holocaust jueu. Donaria un consell a la Sra. Chacón, abans de dir més estupideses. Llegeixi més història i deixi de voler enganyar a la gent amb les seves paraules plenes de fal·làcies i de rancor contra Catalunya.
Recordi aquestes paraules: “Val més callar i semblar ruc, que parlar i confirmar-ho”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut