Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Una pregunta als nostres parlamentaris: “Què potser ens esteu entabanant?”

|

- Publicitat -
 Si la resposta és negativa, crec que per les decisions preses i les declaracions fetes, em fa l'efecte que des de fa temps esteu omplint de promeses i esperances les nostres vides per a enganyar-nos a tots plegats. Si més no, així ho demostren les aparences que voleu salvar per tapar una realitat que només vosaltres deveu saber.
Abans de tot us haig de dir que sou una mica curts, ja que per a redactar una pregunta, no crec que hàgiu d'esprémer massa el magí i veig que necessiteu Déu i ajuda per acabar de posar-vos d'acord. Deixeu-me dir també, que dins les vostres reunions deu haver-hi una colla de busca-raons i perepunyetes, ja que vivint uns moments que poden ésser històrics, vosaltres us entreteniu en “si són verdes o madures”, que si s'ha de fer una pregunta, dues o tres, que si és blanc o és negre, i el més calent és a l'aigüera.
 
Una pregunta es pot formular de moltes maneres, però la majoria de catalans estem d'acord que ha de ser curta i entenedora. Aquest tema de la pregunta que s'ha de posar a la papereta, el seu èxit depèn del redactat. La filosofia quan parla de les fal·làcies n'hi ha una que anomena: fal·làcia de “la pregunta complexa”. És quan una pregunta comporta suposicions no demostrades. 
Per exemple, si a un individu l'acusen de ser independentista i el criden a judici per voler condemnar-lo, i li pregunten: “Ha deixat vostè de ser independentista?” (Tant si respon que si com que no, està perdut). Compte doncs, amb la pregunta! Ha de ser senzilla i comprensible.
 
Però ara, després de sortir a la premsa que la consulta es faria el maig o el setembre del 2014, fan córrer la brama que en les vostres converses “soto voce”, comenteu que la consulta no s'arribarà a fer. I per si no heu embolicat prou la troca, ahir surt la senyora Joana Ortega dient que per qüestions logístiques, la consulta no es podrà fer abans de l'octubre del 2014. Suposo que en totes les feines hi ha gent molt competent i altra que ho és menys, però ha passat temps des de què vam començar a parlar de fer un referèndum, i heu tingut temps per a dissenyar com  ha de ser aquest esdeveniment; ¿i ara surt la senyora vicepresidenta Ortega dient que necessita un any més?
Una de dues, o els incompetents sou vosaltres els polítics o són els informàtics que han d'organitzar tota la logística. Si aquests diuen que encara necessiten un any més (no m'ho crec), en busqueu uns altres de més competents que vagin per feina. ¿Però veient totes aquestes excuses de “mal pagador”, encara voleu que molts catalans no creiem que ens esteu entabanant, enganyant i engalipant?
 
Suposant que la senyora vicepresidenta (i no és massa suposar…), no hagi sigut alliçonada i adoctrinada pel botifler del seu partit, Duran Lleida, per què posi el màxim de bastons a les rodes i així impedir que es faci la consulta o es faci el més tard possible per a guanyar temps. Així la senyora Ortega tornaria el favor al seu “cap”, quan aquest la va defensar dient que TV3, va exagerar al donar la notícia el març del 2011, que la senyora Ortega s'havia atribuït una llicenciatura en psicologia que no tenia.
Si a la vicepresidenta Ortega hi afegim la presidenta Gispert, el conseller Pelegrí, el diputat Sanchez Llibre i altres membres d'Unió, veig molt negre la feina que pugui fer el President Mas i ERC. Fa uns mesos, vaig escriure un article en aquest diari digital (Les amistats perilloses de Convergència), avisant al nostre President que hauria de desempallegar-se de Duran LLeida. Veig que no ho ha fet. Com més trigui més anirà baixant en les eleccions vinents, els escons aconseguits per Convergència. I si no, al seu temps ho veurem!
 
La tardança a fer la consulta o bé arribar a una declaració unilateral d'independència, ens pot passar factura en contra nostra. Deixeu el seny i el senderi per a més endavant. Ara toca rauxa!
Els nostres avantpassats ho van fer millor i van tirar pel dret. Al segle IX per aconseguir la independència van desempallegar-se del rei franc no assistint a les reunions en què foren citats i deixant de pagar els tributs. Si això no és rauxa….
Us queixeu de què no podeu fer front al pagament de molts serveis, perquè Madrid no us paga el que deu i això no s'arranja esperant un mannà caigut del cel, sabent que mai arribarà a caure. I així hem d'estar mesos i anys?
 Veient la quantitat de milions d'euros que deixeu perdre cada any, és d'estúpids voler allargar el temps amb pactes i acords estèrils que no duen enlloc i sense reaccionar davant aquest robatori sistemàtic practicat pel govern de Madrid. 
 
Què passa? O és que els 16000 milions que dieu en roba cada any Espanya, també és una enganyifa? De tots vosaltres ja no sé que pensar, però cada dia que passa tinc el pressentiment que a més d'entabanar-nos, us n'esteu fotent de tots nosaltres.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut