Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carta a Martin Schulz (President del Parlament Europeu)

|

- Publicitat -
Sr. President del Parlament Europeu:

     Em pregunto si l'amenaça de què restaríem fora de la Comunitat Europea després de què Catalunya aconseguís la seva independència, no seria un honor per al nostre poble, i caldria que la vergonya fos pels altres pobles de la Comunitat que miren cap a un altre costat. Això sí, omplint-se la boca de la paraula “democràcia” sense cap mena d'escrúpols.

    Aquest preàmbul ve a tomb, per què el Parlament Europeu que vostè presideix encara té assegut a la seva mesa un home antidemocràtic, ignominiós, rancorós, impresentable i atiador de l'odi cap al seu poble, que malgrat què en renegui, és el català.
No sé si en la quantitat (crec que són set-cents i escaig) de diputats que ocupen els escons del Parlament Europeu, hi ha algun altre diputat com el senyor (per anomenar-lo d'alguna manera) Vidal Quadras, però amb el supòsit que només n'hi hagi un, a mi aquest Parlament no vull que em representi ni em protegeixi.

     És vergonyós Sr. Schulz, tenir a prop seu asseguda a la mesa del Parlament una persona que va a televisions antidemocràtiques com ell mateix, a fer declaracions i dir unes barbaritats com: “TV3 ( li faig saber que és la televisió catalana), és una màquina de propaganda i fomentar l'odi”, és una “xacra per la societat catalana perquè adoctrina i fomenta l'odi entre els catalans i vers els espanyols”. “És de vergonya. Fora! Es tanca”
Tot això ho va dir en una televisió que porta anys, dia sí i dia també, fomentant l'odi contra els catalans, i d'aquesta cadena sí que corren veus fa temps que la tancaran, però no per tot el que es diu per antena sinó per qüestions econòmiques.

Publicitat

      És repugnant Sr. Schulz, haver de presidir un Parlament on hi ha una persona, que fa un any va ser titllat de feixista per enviar una carta a tots els eurodiputats, acusant a Catalunya de no ser pacífica ni democràtica.
Encara sort d'alguns eurodiputats que demostren tenir uns principis morals i ètics contraris als que té Vidal Quadras. El flamenc, Derk J. Eppink va demanar la dimissió de Vidal Quadras i va comparar la carta com si hagués estat escrita pel dictador Franco. També setmanes abans, l'eurodiputada Martina Anderson va manifestar: “El fantasma de Franco apareix al Parlament Europeu amb la forma d'Alejo Vidal Quadras” arran d'una altra entrevista a la televisió, on va demanar una intervenció armada de l'estat espanyol contra Catalunya.
I vostè, mirant cap a un altre costat!

      Fa feredat Sr. Schulz, haver de llegir el currículum del seu “ínclit” parlamentari de la mesa. Diu ser, president de la Fundació Concòrdia (1993) i en la presentació d'aquesta organització entre altres coses proclama: “que les seves activitats se centren en els valors que configuren les societats obertes i plurals i defensa les llibertats civils i polítiques” S'ha de ser hipòcrita i cínic per escriure unes coses i després dir i predicar tot el contrari.
També presumeix en el seu currículum de ser president de Convivència Cívica Catalana; plataforma  que l'any passat en un acte celebrat junt amb el PP i Ciutadans, al teatre Goya de Barcelona, es va poder escoltar: “La immersió lingüística és incompatible amb la democràcia”,quan ha sigut un model aplaudit pel Consell d'Europa i altres organitzacions internacionals.
Com llegir que han concedit a aquest individu, la Legió d'Honor Francesa. No sé de què s'ha enorgulleix, atès que l'exsenador francès Henri Torre va rebutjar dita Legió d'Honor en considerar que actualment, se li concedeix “a qualsevol”.
 
És clar Sr. Schulz, que cadascú porta l'aigua al seu molí. El seu parlamentari Vidal Quadras sempre parlant del mateix amb aquesta visceralitat contra tot el que sigui català, ple d'odi i rancor, fent actual la frase de Winston Churchill: “Fanàtic, és algú que no pot canviar d'opinió i no vol canviar de tema”.
I vostè Sr. Schulz, també porta aigua al seu molí particular. Fa uns dies va fer una visita a Barcelona i entre moltes coses va dir: “Pel problema de Catalunya no tinc cap solució, no ho puc resoldre”. Ara ho entenc, el Sr. Vidal Quadras ens odia i vostè no ens vol entendre, no es vol mullar. No demano que resolgui el contenciós Catalunya-Espanya, però sí que hagués dit com altres veus europees, que els catalans tenim el dret a decidir allò que volem ser.
Llavors haurien de canviar molts articles i desitjos que diu tenir la Comunitat Europea. En un d'ells diu: “Desitjant refermar la solidaritat entre llurs pobles, tot respectant-ne la història, la cultura i les tradicions”

Si abans de redactar aquestes paraules, haguessin repassat una mica la història d'Europa, segurament no ho haurien ni escrit ni publicat en el preàmbul dels tractats  de la Unió Europea, puix que hi ha infinitat de diferències a la història, a la cultura i a les tradicions dels diferents pobles de la comunitat europea. I entre Catalunya i Espanya, no es pot imaginar Sr. Schulz, les   moltes diferències que hi ha.

    Preguntaria al Sr. Schulz, si la Unió Europea només va ser creada per solucionar els problemes relacionats amb l'economia, les fronteres i el comerç. Crec que el Parlament Europeu, que dieu representa a tots els ciutadans europeus, hauria també de servir per a donar resposta als afers que no poden solucionar els parlaments de cada país membre
Si no és així, eurodiputats com Vidal Quadras que només serveixen per insultar i presidents com vostè que no tenen solucions ni poden resoldre problemes de qualsevol membre de la Unió Europea, perquè miren cap a un altre costat, demostren una vegada més que el Parlament que presideix, és un cau de vividors.

     Per això dic al començament d'aquesta carta, que moltes són les veus que ens amenacen i veuen fora d'Europa, i pensant amb el bé i la manera de ser dels catalans, potser seria millor que fóssim fora.
I pel que respecta al Sr. Vidal Quadras i altres eurodiputats de la mateixa manera d'ésser i d'obrar , que vostè deu conèixer molt bé, mentre els tingui asseguts a les seves poltrones i no els expulsi del Parlament, no compti amb el meu vot.

    
     Cordialment
     Jaume Meneses

 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut