Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

RAC1, el “COMTE” i el tertulià

|

- Publicitat -
No sé si acusar RAC1 i el programa “El Món a RAC1” amb el seu director d'estiu David Jobé de provocadors en fitxar cert tertulià, o ja els hi està bé escoltar insults contra tot el que soni a català, doncs així com a bons vassalls faran content al “Comte”.
 
Últimament en donar les xifres d'audiència de les ràdios sempre surt la RAC1 en primer lloc, davant de Catalunya Ràdio. Sempre he pensat que aquestes dades d'audiència de ràdios i televisions, són donades filant molt prim i amb el dubte de la seva veritat. Però si són certes, la ràdio que segons diuen és primera en audiència – la qual un servidor des de bon començament no he escoltat quasi mai – ha caigut en el mateix vici, pel qual a vegades també he criticat Catalunya Ràdio i TV3.
He criticat, TV3 i Catalunya Ràdio, per convidar en programes puntuals, certes persones no dignes de parlar ni opinar pels seus micròfons, com va ser el cas del secretari general de Manos limpias (Mans brutes, en dic jo) a TV3 amb el consentiment de la Lídia Heredia i, del secretari general de la Faes, a Catalunya Ràdio amb el consentiment de la Mònica Terribas.
 
Ara, la que presumeix de ser la primera ràdio de Catalunya – RAC1 – ha tirat pel dret i ha tingut la mala pensada, la barra i la provocació de fitxar un nefast individu com el que més, pel seu programa “El món a RAC1”, que dirigeix durant l'estiu el periodista David Jobé, i que no va dir ni piu davant tots els insults que Jordi Cañas va pronunciar contra els catalans partidaris del procés independentista, i que inclòs ens va comparar amb els nazis. Bé, bon vassall del “Comte”, aquest David Jobé! M'apunto el seu nom perquè si algun dia veig un article d'ell, no caldrà que hi prengui esment, doncs ja sabré de quin peu calça.
 
És clar que cobrant del “Comte”, no és estrany que RAC1 i aquest periodista caiguin tan baix. Sigui en Jobé, sigui en Basté o un altre que hagi fet el disbarat de fitxar l'impresentable, imputat i rancorós Jorge Cañas com a tertulià. Poso el seu nom en castellà encara que ell es faci anomenar Jordi, ja que quasi sempre parla en castellà només per fer la punyeta.
 
Senyors de RAC1
 
Com deixeu que pels micròfons de la vostra emissora es puguin escoltar les paraules d'un individu que ha sigut imputat presumptament per un delicte fiscal contra la hisenda pública, per quasi mig milió d'euros?
 
Com permeteu que per la vostra ràdio s'escoltin opinions d'un individu, que sempre diu: “a Catalunya hi ha un discurs de l'odi a Espanya”, quan les paraules que surten sempre de la seva boca són plenes d'odi contra Catalunya?
 
Com aproveu asseure a la vostra taula de tertúlia un individu, que critica al Govern Català perquè està “dissenyant un Estat independent contra la democràcia”?
 
Com fitxeu un individu que un dia va titllar CiU, ERC, ICV i la CUP “d'enemics de la democràcia”, quan ell hauria d'anar a classe del professor Junqueras per què li expliqués que vol dir la paraula “democràcia”?
 
Com us salteu les normes bàsiques de l'educació, invitant a un mal educat i provocador que ha dit: “os voy a montar un Ulster que os vais a cagar”?
 
Com malmeteu la vostra reputació amb la vinguda al locutori de la vostra ràdio, d’un subjecte rancorós i manipulador en tot el que respecte a Catalunya?
 
Com convideu un individu que amb la seva cara paga, i que molta gent normal com jo, no convidaria ni a un cafè?
 
No heu trobat ningú més presentable i educat per fitxar com a tertulià? Com podeu tenir davant dels vostres micròfons un individu que es passa cada dia insultant Catalunya i als catalans? El primer dia, segons diuen les notícies, ja va insultar a Pilar Rahola i Toni Soler en particular i a tots els catalans independentistes en general. Quants catalans haurà insultat i quina quantitat de disbarats, mentides i collonades haurà dit en acabar l'estiu?
No hi ha prou ràdios i televisions de fora de Catalunya que ja fan la seva feina bruta contra Catalunya, insultant i malparlant de tots nosaltres?
 
A individus com aquests a la ràdio i televisió catalana, no els hi haurien de concedir ni una entrevista ni cap imatge i, menys convidar de tertulià. Comprovarien que passen d'ells, i la importància i la popularitat de què es vanaglorien i creuen tenir, no la veurien per enlloc.
 
A les ràdios catalanes tothom hi pot ser convidat, sigui unionista, federalista o independentista, però el que no poden fer aquestes emissores és convidar gent mal educada, malparlada, grollera, basta, irrespectuosa i manipuladora. Això és: gent que posa mal allà on no n'hi ha.
 
Molts han deixat de llegir La Vanguàrdia, dirigida pel Màrius Carol; altres de veure el programa de 8TV, dirigit per l'inconegut Josep Cuní, i ara molta gent deixarà d'escoltar Rac1 per la mala pensada de fitxar com a tertulià un enemic de Catalunya.
 
Vaja!, que el “Comte”, una de dues: té uns vassalls força obedients (Carol, Cuní, Basté, Jobé i altres), o bé repapieja i no sap ben bé a qui fitxa i qui té a les seves ordres, en el seu imperi mediàtic.
 
Recordo una frase que vaig veure fa més o menys, deu o quinze anys, a l'edifici de La Vanguàrdia a la façana que donava al carrer Tallers, que deia: “Se'ns pixen a sobre i la premsa diu que plou”
Suposo que la pintada devia ser per una atzagaiada de La Vanguàrdia d'aquell temps, però veig que les diferents generacions de Comtes Godó, tenen els mateixos gens i no canvien per anys que passin.
 
Una frase de Napoleó Bonaparte diu: “El mal de la calúmnia és semblant a la taca d'oli: deixa sempre petjades”
 
¿Com s'atreveixen el “Comte” i els seus vassalls, contractar a l'individu Cañas sabent que només sortiran de la seva boca, mentides i calúmnies que deixaran petjades d'odi per tot arreu?
 
Això és donar veu a un feixista! Vergonya, senyors de RAC1, vergonya!!
 
Nota: Ho sento pels bons professionals que sens dubte hi ha a RAC1, però ser vassall del “Comte”, té un preu…., i tal com està la feina no són moments de fer-lo emprenyar.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut