Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Carta a l’intransigent Mas i al tossut Junqueras.

|

- Publicitat -

Honorable President Mas
i Cap de l'Oposició Junqueras.

Intransigència és la qualitat d'intransigent que és el contrari de transigent, que vol dir: consentir, en bé de la concòrdia o el que és el mateix, fer concessions en allò que és objecte de litigi, a fi d'arribar a un acord.
Tossuderia és la qualitat de tossut, que representa a una persona obstinada en les seves opinions i determinacions, i que res el fa canviar; així doncs té el mateix significat que una persona intransigent.
Amb aquesta igualtat de raonaments de cadascú, una persona intransigent i una persona tossuda com poden posar-se d'acord?

Publicitat

És difícil, però la majoria de la gent d'aquest país que vol ser lliure, tenir independència i sobirania espera aquest acord, entre la vostra intransigència i la vostra tossuderia.
Hem llegit, que no hi ha cap acostament entre vosaltres, des de què vau explicar-vos en les dues conferències que convocareu. Sembla mentida que vós Oriol Junqueras que sou historiador, no recordeu o no voleu recordar els camins envitricollats que hem hagut de recórrer a través de la nostra història, plens de mals records, per culpa d'aquesta tossuderia que feu servir per fer valdre les vostres exigències.
Com també vós Artur Mas que potser no sou historiador però sou home culte, heu llegit als llibres la mala entesa i els ideals perduts del nostre poble, a causa de la intransigència dels nostres avantpassats i que ara voleu defensar a ultrança, encara que això malmeti el moment històric que podem viure.

Vós Oriol Junqueras en un article publicat al diari Ara, dieu: “no s'hi valen condicions de cap mena” per convocar les plebiscitàries. Com no cal ser cap llumenera per saber que us referiu a les “condicions” que posa el president Mas, jo us preguntaria: ¿i les vostres “condicions” sí que valen? Com seguiu tots dos amb la vostra intransigència i tossuderia, el fregament de mans i dringar de les copes de cava provinents del govern central, us glaçarà la sang.

De què han servit les fotos d'unitat que heu protagonitzat, signant documents i encaixant les mans? Que potser és pura comèdia? De què està servint tota la feina de l'ANC i ÒMNIUM organitzant diverses manifestacions, i que us ha fet dir més d'una vegada que és la societat que us ha empès a recórrer el camí de la nostra independència? Que potser ens esteu entabanant? De què ha servit tota l'escenificació del Palau de la Generalitat, amb la signatura de la convocació del 9-N, i que després de ser anul·lada us inventeu un succedani de referèndum, criticat per tothom però que al final es va celebrar? Que potser féreu teatre? Perquè tantes alegries i declaracions d'èxit veient tota la gent que vam fer llargues cues per anar a votar, amb cara d'il·lusió que no podíem dissimular, si després no veiem entre vosaltres aquesta unió que molts estem demanant, per aconseguir l'objectiu d'un estat independent? Potser tot plegat ho voleu fotre a mar?
No m'estranyaria gens que totes aquestes preguntes que us faig fossin certes, ja que sempre veiem que parleu en clau de partit i no pas en clau de país. Així, ni que passeu cent anys amb reunions, trobades i signatures us posareu d'acord

President Mas i cap de l'oposició Junqueras, penseu que a la multitudinària manifestació del setembre de 2012, tota la gent que va anar-hi sabent que hi havia gent de diferents partits i diverses maneres de pensar, van dubtar anar tot junts o per separat per cridar a favor de l'objectiu que estaven reivindicant, que era un nou estat d'Europa? NO!
O creieu que a la via catalana del 2013, que anava des de Portbou a Alcanar, va haver-hi dubtes en fer una via unitària o formar tres vies diferents per tenir més força? Una sola via i tots units, i ja vau veure l'èxit de la convocatòria!
Artur Mas i Oriol Junqueras, estigueu segurs que a la “V” d'enguany molta gent de la Diagonal pensava diferent de molta gent de la Gran Via, i malgrat tot van anar junts a trobar-se a la plaça de les Glòries, per a celebrar una gran festa de la democràcia. Objectiu que dubto sigui el vostre, ja que veiem com esteu marejant la perdiu, en comptes d'anar per feina!
Us haig de fer una última pregunta. Si tot el procés se'n va en orris, a les eleccions vinents ordinàries al Parlament de Catalunya, els independentistes a qui haurem de votar si no ho fem per ERC o CiU? Per què és clar que si ens falleu i no aconseguim ser lliures, no us votarà ni la vostra mare.

Als botiflers del PSC?
Als cagadubtes d'INV.?
Als busca-raons i torracollons de la CUP?
Als nostàlgics del franquisme del PP?
Als demagogs imitadors de Lerroux com C's?
Als seguidors del tele-predicador de la coeta com PODEMOS?
 
Sr. President i Cap de l'oposició, us auguro en les possibles eleccions del 2016 (en cas d'exhaurir tota la legislatura), una abstenció inigualable. Jo us prometo que seré el primer a no votar.
I com sóc bona persona i vull el millor per a tothom: Sr. Artur Mas i Oriol Junqueras, us desitjo un VENTURÓS ANY 2015 i ple d'ALEGRIA!! Un desig que no crec que amb la vostra desavinença, pugueu desitjar als vostres votants i ciutadans.
 

Jaume Meneses

Publicitat

Opinió

Minut a Minut