Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Comentaris denigrants

|

- Publicitat -

 
Srs. de CATMÈDIA

Us dirigeixo aquesta carta dins d'aquest bloc que tinc obert al vostre diari digital, ja que no sé qui sou ni on sou. Quan pitges al final del diari on posa: Qui som, només surt Catmèdia, carrer Fonollar 14 i un telèfon. Telèfon que no contesta mai i una adreça (Fonollar 14) a la qual com jubilat que sóc i que tinc tot el temps del món (mentre no s'acabi), vaig anar-hi un dia i vaig trobar una gran sala amb diverses taules; preguntant a un noi que ocupava una d'aquestes taules si treballava per DIRECTE.Cat, va contestar-me que no, que ell treballava per una altra empresa i que DIRECTE.Cat tenia llogada una taula allà en un racó, però que mai havien vist ningú del diari. Caram!, vaig pensar. Pagar un lloguer per a res.
Bé, volia parlar amb algú del diari per comentar el tema de què parlo en aquesta carta però com no ha sigut possible, aquí en deixo constància.

Publicitat

Sembla mentida que la direcció d'un diari digital com aquest permeti els comentaris insultants i denigrants que es poden fer a sota dels articles, tant siguin de les notícies del diari com dels articles dels blogaires que escrivim. Amb l'excepció d'alguns comentaris que són correctes, la majoria tan groller és un com l'altre: són de la mateixa estofa.
Moltes vegades voldria llegir, el que opinen els lectors dels articles dels altres blogaires i també dels meus però és endebades. Si comences a llegir, el primer comentari a vegades ja és insultant i groller; i si no és el primer, ho serà el segon o el tercer. Sempre acabes llegint els mateixos insults i bajanades sabent per on aniran tots aquests estirabots que moltes vegades no vénen al cas. Així doncs acabo per no llegir cap comentari.

Quan vaig escriure el meu primer article, el novembre del 2012, ja vaig veure cap on s'adreçaven els comentaris, però vaig deixar passar un temps i vaig veure que la cosa no millorava sinó que anava a pitjor; veient que els insults i el mal gust no minvaven, vaig desactivar l'opció de poder comentar els meus articles. Un no pot estar d'acord en els arguments que expressen els blogaires, però això no dóna peu que tothom tingui carta blanca per a veure qui és el més mal educat. A part hi ha més d'un comentari digne de reprovació que no té res a veure amb el tema de l'article.

Abans d'escriure en aquest diari, havia escrit cartes i comentaris als articles dels articulistes d'El PUNT/AVUI, i aquest diari tenia el mateix problema: insults i comentaris grollers. Al cap d'un temps ho van arreglar.
Des fa mesos per a fer comentaris a cartes o articles del diari, has d'estar verificat com a usuari amb el teu nom i cognoms i una contrasenya; així tot comentari aliè a l'usuari registrat és rebutjat i no es publica. Així s'evita la suplantació de l'usuari i s'aconsegueix una millor qualitat dels comentaris, que passen per un equip que comprova les dades i decideixen la seva publicació o el seu arxivament.
Potser és, que tots els mal educats d'EL PUNT/AVUI, com que no poden expressar la seva mala jeia en aquell diari, s'han passat al DIRECTE.Cat perquè saben que al nostre diari poden escriure tot el que passi pel seu cervell de pardal.

És una solució aquesta d'EL PUNT/AVUI que trobo correcta i així s'ha acabat els insults i les ofenses a qualsevol comentari indigne. No sé si vosaltres esteu pensant alguna iniciativa semblant, però si no us ha passat pel cap fer quelcom, penseu-hi, ja que aquests comentaris indignes desprestigien a DIRECTE.Cat.

Cordialment
Jaume Meneses

Publicitat

Opinió

Minut a Minut