Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

¿NO SABEN PER QUÈ XIULEM I CONTINUAREM XIULANT? DONO VINT-I-CINC RAONS:

|

- Publicitat -

1- Perquè hem de tolerar una monarquia imposada pel franquisme, que vol fer-nos vassalls seus com si fóssim a l'edat mitjana.

2- Perquè és una monarquia on l'anterior rei s'atreveix a dir-nos als catalans: “el idioma castellano nunca fué una lengua de imposición”, quan sap que és mentida.

Publicitat

3-Perquè un altre dia el successor d'aquesta monarquia, Felip VI, té les penques de dir davant tots els membres de l'ONU, una collonada com moltes que deia el seu pare: “cuenten con España para defender la democracia en el mundo”, quan no deixa als catalans ser allò que volem ser a través d'un referèndum, que és la cosa més democràtica.

4- Perquè estem farts de cants de sirena que diuen que junts viurem millor, quan durant segles no hi hagué manera que entenguessin el que som i volem, i hem hagut de viure com ells han ordenat i manat.

5- Perquè no podem conviure amb individus que diuen ser periodistes (en aquest cas Hermann Terstch) i té el coratge de justificar l'afusellament del nostre president màrtir Companys dient: “de les poques execucions de Franco, la de Companys, és la que hauria aplaudit tota democràcia” I no passa res!

6- Perquè hem de tolerar un ministre com Fernández Díaz amenaçant de convertir el passat 9-N en un altre 6 d'octubre del 1934.

7- Perquè el mateix ministre d'interior passa un informe al diari Mundo, acusant a l'alcalde Trias que té diners en negre en un compte a Suïssa, quan després es demostra que és mentida.

8- Perquè hi ha un Tribunal Constitucional lligat al Govern Central que ja sap que ha de dictaminar quan tracten assumptes de Catalunya., mentre ens diuen que és imparcial i separat del poder judicial i legislatiu.

9- Perquè hi ha un govern central que influeix per què el president europeu, Martin Schulz, no rebi l'ANC, ÒMNIUM CULTURAL i l'AMI, que anaven a entregar les quasi milió i mig de signatures que vam signar molts catalans el 9-N.

10- Perquè el mateix govern fa mans i mànigues per influir als estats de la Unió Europea sempre que es parla de la nostra independència, per què posin els màxims impediments i diguin coses que quasi segur no pensen.

11- Perquè hi ha gent que al seu dia parlant del públic que hi haurà en un partit de futbol, es pregunta “on fiquem els 70.000 porcs catalans i bascos que assistiran a la final de la copa del rei, ja que no els podem llençar-los i ofegar-los al mar doncs no hi cabrien?” Ells poden dir això per l'article 29 sense promoure cap escàndol. Ara, nosaltres no podem xiular, ja que això és molt perillós.

12- Perquè els feixistes poden entrar a un local català de Madrid (Blanquerna) l'11 de setembre, tirant senyeres per terra, amenaçant la gent, insultant-la i llançant gas lacrimogen, sense que aquest acte sigui violència, però nosaltres posar-nos un xiulet a la boca per xiular és d'una violència i un odi, que mereixem que ens tanquin a la garjola.

13- Perquè encara que siguin partits antagònics, com són el PP i el PSOE, quan es tracta d'anar contra Catalunya s'ajunten contrari a allò que és natural, per tombar qualsevol iniciativa o proposta que hagi aprovat el parlament de Catalunya.

14- Perquè de les moltes mentides que han dit, n'hi ha una molt important per a nosaltres. Tot un president de govern i per a més inri, socialista, dient que manifestaria respecte a l'Estatut que sortís aprovat al parlament català. Després ja sabem tots el que va passar.

15- Perquè ministres com Margallo que vol que no ens movem de Catalunya, i prohibint sortir a fora per posar les nostres delegacions, enviant informes i cartes als ambaixadors espanyols per desacreditar Catalunya; i com el ministre Wert que d'ençà que va ser nomenat ministre, el seu propòsit és espanyolitzar els nens catalans al màxim i carregar-se la immersió lingüística reconeguda per molts organismes internacionals com a modèlica, costa Déu i ajuda suportar-los.

16- Perquè no vull dia sí dia també, haver de tolerar un govern central que no para d'anar al jutjat a presentar querelles contra els catalans pel sols fet de respirar, riure, opinar, parlar, divertir-se, cantar, demanar, protestar, xiular i tot el que vulgueu, ja que arribarà un dia en què ho tindrem no “tot pagat” com va dir al seu dia Francesc Pujols, sinó que ho tindrem tot prohibit

17- Perquè no vull uns manaies que facin servir els meus diners per a fer aeroports on no aterren i s'enlairen avions, un govern que disposen dels meus euros per a fer autovies i autopistes on passen quatre cotxes, i un govern on prioritzen infraestructures que no calen per davant d'altres que són necessàries.

18- Perquè no vull escoltar cada dia insults de persones plenes d'odi, que no paren de tractar-nos de nazis, com el dia que Beatriz Becerra (UPiD) va enviar una carta als 751 eurodiputats del parlament europeu, amb el vistiplau de Rosa Díaz, comparant el 9-N amb l'ascens del nazisme a Itàlia i Alemanya.

19- Perquè no vull que una Conferència Episcopal retrògrada i casposa plena de bisbes panxacontents, que hauria de practicar el que predica, permeti escampar per les ones de la seva ràdio i l'antena de la seva televisió mentides i odis contra Catalunya, mentre el portaveu d'aquests bisbes ens digui als catalans, que l'església espanyola: “veu immoral el dret a decidir dels catalans”

20- Perquè un partit creat per la televisió i presentat com un canvi radical en cas de governar algun dia, rebi lloances d'un feixista com Ricardo Sainz de Ynestrillas, per què el discurs de Pablo Iglesias li recorda molt el que deia José Antonio Primo de Rivera. Mare meva! Qui vol compartir un país amb gent com aquesta?

21- Perquè no vull tenir a casa nostra una delegada del govern central, que ens digui el que està bé o malament i formi uns saraus per una bandera de més o de menys, a part que la seva feina és nul·la i sembla que només hagi sigut nomenada per fer la punyeta als catalans.

22- Perquè no vull viure en un país ple de mentiders, corruptes i farsants, on mai ningú és culpable. Un país on la justícia no és igual per a tothom (al revés del que va dir el rei Joan Carles; una altra mentida)

23- Perquè no vull viure en un país, on ells sempre són els bons i tenen raó i nosaltres som els dolents i hem de callar i obeir tot el que diuen i manen, a part d'haver de demanar perdó cada dia pel fet de ser català.

24- Perquè no vull pertànyer a un país on el cap d'estat és descendent del borbó que ens va prendre les nostres llibertats fa tres-cents anys, i encara després de tant temps ens continua obligant que siguem els seus vassalls i no puguem demostrar el nostre rebuig a una monarquia imposada que no pot ser xiulada ni en un trist camp de futbol.

25- I perquè no vull que nosaltres, els actuals catalans, i els que vindran generació darrere generació, seguim fent l'imbècil, contradient el que ens va aconsellar Joan Sales: “el que hem de fer els catalans és deixar de fer l'imbècil”
 

Són vint-i-cinc raons, però podria afegir-ne moltes més. I encara no saben per què volem marxar, i perquè xiulem al rei i l'himne d'Espanya? És clar que per ells totes aquestes raons són mentida i som nosaltres que ens ho inventem tot. El que per a ells és blanc per a nosaltres és negre. No hi ha forma de conviure amb ells.
Mira que a Espanya les expulsions de gent ha sigut l'esport favorit practicat per diferents governs de diverses èpoques: jueus (1492), musulmans (1609/10) i jesuïtes (1767 i 1835). I vés tu!, no hi ha manera que hagi arribat mai per part de cap govern espanyol, l'ordre d'expulsió dels CATALANS d'Espanya! Perquè serà?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut