Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ALGUNS ENCARA NO S’HAN ASSABENTAT DE QUÈ VA TOT PLEGAT

|

- Publicitat -

Al grup dels que no saben a quin temps viuen, destaquen el “setciències” Herrera i la “bleda” Camats -abans al capdavant d'ICV – i ara, acompanyats del “desconegut” Rabell amb una cara de mala llet que esparvera, i dels demagogs de Podemos. Junts formen una coalició que Déu n'hi do!!
Llegint unes declaracions del “setciències” Herrera (aquell que quan nosaltres anem ell ja n'ha tornat), ens fa saber que la rocambolesca coalició, Catalunya Sí que es Pot, de la qual forma part – penso, només per interessos particulars – de cap de les maneres investirà Mas com a president després de les eleccions. Quina notícia!

A l'article 35 dels estatuts d'ICV on diu: “Mantenir les relacions amb altres forces polítiques”, hi hauria d'haver un afegitó al final que digués: “Mantenir les relacions amb altres forces polítiques, menys amb Convergència”
Amb la fòbia, ràbia i regirament de bilis que pateix l'Herrera cada vegada que ha de parlar de Convergència i d'Artur Mas, seria d'estúpids que ara donés suport a la seva investidura, suposant que s'arribi en aquesta situació.
I a aquest problema per part seva que sempre ha tingut amb Convergència, ara s'ha agreujat amb el nomenament de Raül Romeva (ex d'ICV), per encapçalar la llista de Junts pel Sí, que suposo deu haver-li provocat una forta depressió. Veure el seu antic company compartint una llista amb el seu “papus” de sempre, el president Mas, és massa fort.
 
La meva malfiança vers aquesta colla de Catalunya Sí que es Pot, ja comença en el seu propi eslògan, que alguna “llumenera” de la coalició va tenir la mala pensada de triar. Perquè el mateix “desconegut” Rabell, el “setciències” Herrera i els lerrouxistes de Podemos han dit diverses vegades, que no es pot aconseguir la independència sense un acord amb el govern de Madrid (?). Llavors perquè es presenten com “Catalunya Sí que es Pot”? Creuen aquests passerells de Catalunya Sí que es Pot, que després de segles  sense escoltar-nos, però això sí, fent-nos escoltar des de Madrid cants de sirena plens de promeses que mai s'han complert, ara, Catalunya podrà aconseguir la seva independència amb el suport de Madrid? Quines raons poden donar per demostrar que anant a pidolar per enèsima vegada a Madrid, ara tot canviarà? En què quedem? Jo dic, Catalunya demanant permís a Madrid, NO POT! Tirant pel dret i desobeint, Sí que POT!!
 
Diu el “setciències”, que si guanyem la independència, Mas seguirà sent President, menystenint els serveis socials i continuant amb les seves retallades, que és l'únic que sap fer. Aquest home, al que sempre anomeno “setciències”, ja es veu que aquest malnom li ve ample, ja que demostra tenir el cap no massa ben moblat. Junt amb els seus companys de coalició, no han entès res. ¿Que potser estan convençuts que seguint units amb Espanya, els nostres serveis socials milloraran i s'acabaran les retallades? Si volem un estat independent, és per tenir uns millors serveis socials i acabar amb les retallades, a banda d'altres coses molt importants.
Parlant de retallades haig de recordar al “setciències” Herrera, que no són pas un invent i caprici de Convergència i el Sr. Mas. Haurem de sacsejar el “caparró” del “setciències” per veure si entén d'una vegada per sempre, que va ser en Zapatero del PSOE qui va començar a fer retallades en l'àmbit de l'estat.
I que a casa nostra, al juny del 2010, el mateix president Montilla que era President de Catalunya, amb l'ajuda del PSC, d'ERC i ICV (formant un tripartit de mal record), va voler explicar personalment als treballadors de l'administració pública, que la decisió de retallar els salaris no havia estat fàcil i que s'havia procurat prendre de forma “seriosa, justa i equitativa”. També hem de recórrer a les hemeroteques perquè el “setciències” Herrera reconegui, que a l'hospital Josep Trueta de Girona es van aplicar retallades a 1500 treballadors i que aplicant un pla d'austeritat van prescindir d'un determinat nombre de professionals? Això també passava a l'any 2010. No cal recordar (però per si ho ha oblidat l'Herrera, un servidor en faig esment) que el manaia que prenia aquestes decisions l'any 2010, no era el Sr. Mas, sinó el tripartit del PSC, ERC i ICV, que presidia el Sr. Montilla.
 
Un altre motiu pel qual, Catalunya Sí que es Pot, caldria tenir la boca tancada quan parlen de retallades, assegurant que si ells guanyen les eleccions, socialment anirà tot molt millor, és la cara de babau que els hi ha quedat al “setciències” d'ICV i al “colitas” de Podemos, amb el seu suport a Syriza del Tsipras dels nassos, que tot ho havia d'arreglar a Grècia, plantant cara a la troica i a la Unió Europea. Ja hem vist com tot el que predicava, amb un referèndum pel mig, anat per camins diferents amb baixada de pantalons espatarrant. Veurem a Grècia les mateixes retallades o encara més radicals, de les quals el “setciències” amb els seus companys de Catalunya Sí que es Pot, en diran lloances i les trobaran adequades i necessàries. En canvi les aplicades pel govern del Sr. Mas, seran inadequades i innecessàries; simplement seran per fer la punyeta i tocar allò que no sona.
Pensa Catalunya Sí que es Pot, que negant la nostra independència en unes eleccions plebiscitàries, tot esperant que el govern central ens doni permís per a fer un referèndum acordat, s'arranjaran tots els nostres problemes?
Creuen el “setciències” i la “bleda” d'ICV (com vam veure en una recent visita del “colitas” a Barcelona) que cada vegada que ens visita el tele-predicador, només fent-li la gara-gara, amb somriures i copets a l'esquena aconseguiran quelcom? Res obtindran d'aquesta colla d'engalipadors de sempre.
 
Temps era temps, que els governs de Madrid sempre ens han entabanat amb mentides i promeses interessades. Sempre amb el “no” a la boca i posant-nos la pastanaga davant quan els ha convingut, per aconseguir els seus objectius. Com aquest mes d'agost. Un mes abans de les eleccions plebiscitàries catalanes i tres mesos abans de les generals de novembre, m'han augmentat 10 € la meva pensió. En català, diem que quan una persona es comporta sota una aparença enganyosa se li veu el llautó. Doncs això!
El gener d'aquest 2015, la meva pensió va tenir un increment de = 3,95 €; el gener de 2014, l'increment va ser de = 3,94 €; el gener de 2013, un increment de = 15,59 €, però amb l'augment de l'IRPF al 15% vaig cobrar 2,34 € menys que l'any 2012. O sigui en tres anys (3,95+3,94-2,34 €), la meva pensió s'ha vist augmentada amb 5,55 €.
Quina vergonya! Ni saben administrar ni molt menys dissimular. En tres anys 5,55 € i en ple estiu d'enguany 10 € de cop. Que n'arriben a ser de matussers. No “cola”. A qui volen entabanar? En el meu cas particular, per aquests 10 € ni que fossin 100 €, aconseguiran fer-me canviar el meu vot afirmatiu, per arribar a gaudir d'una República Catalana independent i sobirana!
 
Senyors de Catalunya Sí que es Pot, si voleu ésser enganyats, entabanats, putejats, trepitjats i menystinguts “in secula seculorum” aneu pel bon camí. Si voleu seguir junts amb una Espanya antidemocràtica i retrògrada, vosaltres mateixos, però els vostres fills i néts segur que d'aquí a uns anys us retrauran i maleiran la vostra decisió.
I que Catalunya Sí que es Pot no està assabentada de què va tot plegat, ho demostra la poca intel·ligència que tenen per entendre que no són unes eleccions per elegir un president. Les eleccions plebiscitàries han de servir per aconseguir una independència, que dicti unes noves regles del joc, unes noves lleis justes i una nova perspectiva amb una nova constitució catalana, per ésser més lliures i completament sobirans. Després, ja decidirem qui és president i com volem governar-nos.
Mentre Catalunya Sí que es Pot no ho entengui així, ja poden anar dient “collonades” com va de dir l'altre dia el Rabell: “Tinc l'esperança de trobar un encaix i un tracte d'igual a igual amb la resta d'Espanya”
Aquest home, el primer dia que el vaig veure (ja que no l'havia vist mai) amb la seva cara i manera de parlar, suposava que diria “collonades” de l'alçada d'un campanar. Quin encaix? A començaments del segle XXI encara hem d'esperar un encaix? Com vol un tracte d'igual a igual amb la resta d'Espanya? Només ha de tenir present i escoltar, les declaracions que fan sovint molts dels presidents d'altres autonomies contra el nostre president i Catalunya. Si el seu cervell és capaç de veure amb bon ull el procés que hem engegat a Catalunya i deixar de parlar  d'encaixos i tractes, potser llavors en dir-hi la seva deixarà a banda, les paraules i les frases plenes d'estupideses.
Però Herrera, Rabell i gent de Podemos en quin temps viviu? No us n'heu assabentat de res, i si ho heu fet tingueu present el proverbi xinés que diu:
“És millor tornar-se'n enrere que perdre's pel camí.”
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut