Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

GENT de la CUP: “A superbia initium sumpsit omnis perditio” (4)

|

- Publicitat -

Cupaires, no podeu imaginar com estem de contents tots els independentistes, perquè de bon principi i molt abans de les dues sessions d'investidura del nou president de la Generalitat, ens vau fer saber i dir amb tota la boca que per a vosaltres no era rellevant ni important el “qui”. Gaudeamus igitur! Alegrem-nos tots, perquè com diu el refrany: “s'agafa abans un mentider que un coix”, i a vosaltres no ens ha costat pas gaire enxampar-vos com uns grans mentiders de primera.

Redéu! Sort que el “qui” no era important ni rellevant per a vosaltres. Des de l'endemà de les eleccions, no crec que hagi sortit de la vostra boca un nom més pronunciat, que el d'Artur Mas, demostrant que no era veritat les vostres paraules de què no era important el “qui”. Quina poca responsabilitat davant el moment històric que estem vivint. Com n'arribeu a ser de refistolats! Amb la vostra actitud encara pretendreu que us donem les gràcies?

Publicitat

El dia 2 d'octubre vaig escriure un article on -segons el meu parer- entre la nostra llibertat i l'odi cap al nostre president, la vostra prioritat era exercir l'odi. A l'article meu, del dia 8 d'aquest mes de novembre, us deia que no havíeu fet cas del consell de Joan Sales que diu: “no es tracta de deixar de ser catalans, es tracta de deixar de fer l'imbècil”. Consell de Joan Sales, del qual només compliu la primera part, ja que seguiu essent catalans però no compliu la segona, ja que continueu fent l'imbècil.

I avui, com que entre el parlar i les samarretes del David Fernández i el parlar del Baños heu anat escampant frases a dojo (incloent-hi fins i tot paraules de Sant Agustí) un servidor faig servir com a títol del meu article, una frase llatina que parla de la supèrbia i que tradueixo per si no sabeu llatí: “De la supèrbia pren l'inici tota perdició”

Perquè la vostra supèrbia farà que tot ho fotreu a can Pistraus, i sigui la perdició del vostre partit i també la de Catalunya. ¿No havíem quedat que la prioritat d'aquestes últimes eleccions era formar un parlament amb majoria absoluta independentista per aconseguir la nostra independència? Doncs vosaltres, amb la vostra actitud que heu pres devíeu entendre una altra cosa. El David Fernández va dir fa temps que si no anàvem junts, no aconseguiríem res. ¿Com podeu parlar d'unitat quan demostreu dia sí i dia també que sempre aneu a la vostra? Per la vostra supèrbia que ens portarà a la perdició, us costa Déu i ajuda posar-se d'acord amb Junts pel Sí i aprovar la investidura d'Artur Mas, ¿Com podeu sortir al faristol del nostre parlament i parlar amb pell d'ovella fent la gara-gara al president Mas i fent volar coloms (sobretot per part del Baños), si la vostra excessiva estima i ostentació de superioritat us fa menysprear a tots els independentistes?

Ningú entén que parleu d'unitat quan tothom veu les vostres divisions internes. Ja podeu convocar assemblees i fer votacions, perquè fins que no us convenceu que la prioritat és formar un govern (encara que sigui encapçalat per Artur Mas) per començar a treballar per a la nostra independència, no us posareu mai d'acord.
Què voleu decidir si no us aclariu entre els diferents militants del partit? La votació que heu convocat demà diumenge serà en va si no voteu el que hauríeu de votar: un SÍ per la independència i no perdre hores i més hores per veure qui ha de ser el president.

Molt organitzar assemblees, molt consultar als vostres militants per a votar, però a l'hora de la veritat, al nostre Parlament, s'ha de votar el que decideix el “guru” que mana al partit. Si tant us agrada la llibertat perquè tothom opini i voti el que vulgui a les vostres assemblees, perquè no deixeu que els vostres deu diputats que teniu votin lliurement al nostre Parlament?

A les vostres assemblees dieu que “hi ha quatre escenaris per debatre”, però en realitat els resumiu a dos: Mas o eleccions. Veieu com sou incongruents i contradictoris? Feu veure que no us interessa el “qui”, i en totes les vostres assemblees, declaracions i divisions internes, el vostre odi i la vostra supèrbia es concentren principalment en el “qui”.
Colla de torracollons, què penseu que tots els que no pertanyem i votat a la CUP som uns passerells, ja que vosaltres creieu tenir la veritat absoluta i la solució de tot plegat? El que teniu, és una inexperiència total per a formar part de la nostra llibertat cap a la nostra sobirania.

Eduard Calvo -l'alcalde d'Argentona- i el portaveu a Mataró -Juli Cúellar- són partidaris com altres membres del vostre partit, d'investir Mas. Les opinions del grup Endavant aposten per repetir eleccions i fins i tot amenacen abandonar la CUP, si es dóna el vot a Mas. Poble Lliure vol desbloquejar la negativa d'investir Mas. L'organització juvenil Arran integrada a la CUP-Crida Constituent diu “no” a Mas, rebutjant la seva investidura de Mas perquè és un “fre” a l'independentisme i està lligat a la corrupció i a les retallades. Baños diu una cosa, Salellas en diu una altra i Botran una de diferent. En fi, una olla de grills on el més calent és a l'aigüera. No heu entès res del procés.
Sobretot aquest grup juvenil Arran. Pobres xitxarel·los! Sou uns somiatruites!
Voleu dir que el “fre” a l’independentisme no el tenim a casa (PP, C’s, PSC,CSQEP) i principalment a sis-cents kilòmetres ?
Que potser penseu que Artur Mas, és l'únic que continuaria fent retallades? Encara que possessiu un altra persona escollida per vosaltres faria les mateixes retallades, manades per la Troika i l'UE. Si no pregunteu el vostre amic Tsipras de Grècia, que va prometre que no faria retallades, i mireu com acabat. A banda de ser uns xitxarel·los sou uns innocents, en pensar que mentre no mani Mas, s'hauran acabat les retallades i la corrupció.
 
És clar que vosaltres voleu fer la revolució i carregant-vos el Banc Central, el Fons Monetari Internacional, l’UE, la Caixa, el Banc de Sabadell, l’euro i tot el que us faci nosa, creieu que teniu la solució, quan sabeu que tot això és una de les moltes idees utòpiques que aneu predicant
El que sabem segur, és que si som independents, podrem controlar més bé la corrupció i si tenim més diners, les retallades seran mínimes o zero. Però tot això ho aconseguirem si podem tirar endavant el procés sobiranista. Fita que vosaltres, els de la CUP, sembla que no us importi gens ni mica, ja que esteu deixant passar el temps inútilment, donant avantatge  al govern central, perquè pugui pensar cada dia quina nova atzagaiada pot aplicar per a humiliar més a Catalunya.

Mentre no deixeu l'odi a banda, el que diu la llatinada de l'article es complirà per a desgràcia nostra: “la vostra supèrbia serà l'inici de la nostra perdició” Parlant de perdre, avui fa dos mesos i un dia que vam votar la nostra llibertat. Dos mesos perduts miserablement. Quant temps necessiteu per a decidir-vos? Sou lents per a pensar el què voleu o us agrada tocar allò que no sona? Crec això últim, ja que coincideix amb el que sempre dic que sou: “uns torracollons”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut