Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP vol la independència o la dependència?

|

- Publicitat -

Fa dos mesos i mig que vaig escriure l'últim article dedicat als “torracollons” de la CUP i ho torno a fer, ja que a fe de Déu amb tantes collonades com diuen, donen joc perquè es parli d'ells. O és que només parlen d'Artur Mas, de CDC i la corrupció perquè no saben xerrar de res més, i així surten als diaris i a la televisió?
En un anterior article, ja vaig dir que si la CUP anhelava la independència de Catalunya, ho dissimulava molt bé. A què treu cap quan potser estem a punt d'arribar al final del camí cap a Ítaca seguir posant, no bastons a les rodes sinó rocs de grossa grandària perquè no puguem avançar?

Fa un any i mig en un altre article, on parlava de l'odi que regalimen alguns components de la CUP, deia: “L'odi és un sentiment profund de malvolença i penso que odiar és de persona roïna, mesquina i menyspreable amb escassetat de tota qualitat moral i sense cap mena de dignitat”.
Recordar aquest antic article ve a tomb per l'odi que manifesta el pijoprogre, Benet Salellas, cada cop que obre la boca. L'última vomitada de bilis d'aquest senyor (per tractar-lo amb educació, cosa que no fa ell amb els altres) ha fet que critiqués als seus companys del procés -Junts pel Sí i ERC- de tapar les vergonyes de CDC, durant la intervenció d'Artur Mas a la Comissió d'Afers Institucionals, pel presumpte finançament irregular del seu partit; amb l'agredolç que Ciutadans s'ha sumat junt amb la CUP per a fer més forrolla contra ERC, amb paraules del seu portaveu adjunt, Fernando del Páramo, dirigides al diputat republicà, Gerard Gómez del Moral: “Em compadeixo d'un republicà assegut al costat de la putrefacció de la corrupció de CDC” D'on vessa, tot aquest odi?

Però quins polítics de pacotilla tenim! Roïns, mesquins i menyspreables! El Salellas (que només es farà cèlebre per la frase: hem llançat Artur Mas a la paperera de la història) per molt advocat que sigui, demostra un odi feroç i malaltís cap a Artur Mas i CDC, i que per la seva forma d'actuar i les seves paraules, sembla estar treballant més a favor d'Espanya que no pas lluitant per la independència de Catalunya. I el caragirat portaveu adjunt de Ciutadans, Páramo, compadeix a un diputat republicà d'asseure's al costat de la putrefacció de la corrupció de CDC, quan el seu partit -Ciutadans- ha pactat amb el PSOE andalús ple de corrupteles i a Madrid està assegut al costat i donant suport “a la gran putrefacció de la corrupció del PP”. La corrupció que pugui haver de CDC -també condemnable- comparada amb la del PP de Madrid, València i Balears, és la “xocolata del lloro”.

Quin parell de rancuniosos! Mahatma Gandhi deia: “No deixis que es mori el sol sense que hagin mort els teus rancors” Salellas i Páramo encara que morissin cinc-cents sols, no deixarien morir els seus rancors, mai per mai.
Però aquests xitxarel·los de la CUP, saben el que volen? Primer van fer perdre el temps, on ja mostraren el seu odi visceral, fins que Artur Mas va deixar la presidència; després passaren mesos desfullant la margarida -ara diem sí, ara diem no- pels pressupostos que al final han aprovat, però amb condicions i cedint dos vots -del deu que poden donar- perquè tiressin endavant, doncs sempre han de fer el pallasso i muntar numerets per a donar la nota. I quan estiguem a prop del nostre alliberament, diran que no volen la independència perquè el soci d'ERC, el PDeCAT, és el mateix que l'antiga Convergència i ells no es fan ni s'ajunten amb corruptes. Això sí, seguiran, s'ajuntaran i conviuran amb Espanya, un dels estats més corruptes de la Unió Europea.

Són tan contradictoris que les seves decisions no tenen cap ni paus. Votar junt amb el PP, PScC's i CSQEP per a reprovar el nomenament de Vicent Sanchís, com a director de TV3 per les seves idees independentistes, és de totalitaris i dictadors. Bé, no és estrany sabent que sempre defensen les dictadures de Venezuela, i la dictadura del seu estimatcomandante Fidel Castro, ja traspassat, però que segueix el seu germà Raul. Aquesta és la política dels quatre arreplegats de la CUP. Què volen? Posar un director a TV3 que sigui afí al PP, al PSC o Ciutadans? Llavors sí que ho trobarien correcte i votarien a favor? Quin tuf fa tot plegat que a dins de la CUP hi ha dirigents o infiltrats que cobren de l'unionisme furibund.

Ells, sempre tant “generosos” amb els que odien, però són igual d'emprenyadors, molestos i torracollons com el primer dia que van entrar al Parlament!
S'excusaven dient que no volien la independència de Catalunya, amb Artur Mas al davant del govern; no estaven d'acord amb els pressupostos; ara critiquen a ERC i no tardaran gaire a dir que el PDeCAT són tots uns “botiflers”. Ells, són els “perfectes” que tenen totes les qualitats requerides, no tenen cap defecte i tenen la veritat absoluta. Algú hauria de dir, que són uns perfectes hipòcrites, uns impresentables i uns inconscients, que poden malmetre tot el camí recorregut fins ara. 

Quina tristesa que hàgim d'estar pendents dels capricis d'aquests quatre xitxarel·los i maximalistes que no saben el que volen i que ens portaran a la misèria. La CUP té una manera molt curiosa de menar Catalunya cap a la independència, criticant als companys de viatge i regalimant odi a tot allò que no els hi agrada i cap a les persones que no opinen com ells..
Jo pregunto a la CUP: perquè a nosaltres ens ha d'agradar tot el que diuen i fan? Saben el que és l'autocrítica?
La CUP vol la independència? Ho dubto! El seu independentisme sembla de fira, poc sòlid i sense consistència. Crec que la CUP és un cas per ser analitzat per un psicoanalista, ja que els desajusts emocionals i mentals dels seus dirigents els tenen a can Pistraus, que per si no ho sap la CUP, vol dir que el seu capteniment ens portarà a la perdició i al desastre. 

Jaume Meneses

Publicitat

Opinió

Minut a Minut