Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

EL JUTGE QUE NO TÉ CONSCIÈNCIA, MAI FARÀ BONA SENTÈNCIA

|

- Publicitat -

Dedicat a Oriol Jonqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart,
amb el desig de la seva llibertat

Des de l'any de la picor tots sabem (que en un lloc que es van inventar i que anomenen Espanya) la justícia no ha funcionat mai; una justícia absolutament retrògrada i caduca amb articles que no s'adiuen amb el segle XXI, una justícia que per molt que ens vulguin fer combregar amb rodes de molí (sigui el borbó, el fiscal general o el ministre de justícia) no és igual per a tothom i menys actualment submisa com està, a la monarquia i al govern del PP/PSOE/C's.
Però, el que no sabíem és que molts d'aquests jutges i fiscals no tenien cor. Que són persones dolentes, sense entranyes, persones menyspreables que l'odi, la rancúnia i la venjança poden més, que els bons sentiments que puguin amagar-se al fons del seu cor. I molt al fons els deuen tenir quan són insensibles i els importa un rave, que persones innocents romanguin a la presó sense saber ben bé el motiu, inventant-se acusacions inexistents o falses i fent servir lleis del temps del dictador que ja no són vàlides.

Publicitat

M'agradaria saber si els senyors entesos en justícia i que redacten les lleis, són persones com cal o no tenen ànima ni sentiments.A part que moltes lleis dictades no serveixen per a res o no es compleixen la majoria de vegades. Lleis que no serveixen per arranjar el problema, ans el contrari per ocasionar-ne de nous. També m'agradaria que aclarissin on està escrit o si han tret del calaix de sastre (aprofitant-se del 155) de què els fills d'un pres, sigui polític o no, només poden veure els seus pares dues hores al mes.
Si aquest article existeix, la persona que el va redactar i els que l'apliquen són unes males persones, sense cor ni cap espurna de sensibilitat. Aquests jutges amants de les lleis, em pregunto: ¿amb el supòsit de tenir fills i en cas d'anar a parar a la garjola per algun tripijoc dut a terme (cosa gens improbable en els temps actuals) trobarien bé que només poguessin veure els seus fills dues hores al mes? Segur que no! És clar, que en el país de “feta la llei, feta la trampa” ja trobarien la manera de veure'ls cada setmana.

Sempre desitgem i demanem que la justícia tracti a la gent d'acord amb el dret i la raó. Però una cosa és demanar i l'altra és el que els jutges sentencien segons les seves conveniències, al seu vassallatge a la monarquia, la seva submissió al govern antidemocràtic (PP/PSOE/C's) que estem patint. Voleu més ridícul que tot l'enrenou referent al color groc? Quina justícia més folklòrica! Una justícia que també fa servir el seu odi contra tot el que faci olor catalana, demostrant tenir uns cervells de pardal, amb un migrat enteniment sense cap mena de consideració i perdó.
Com diuen els mallorquins: “Ni de berbes ni de veres, amb la justícia no vulguis peres”

Com pot la monarquia en el discurs de Nadal, apel·lar a la societat catalana “tan diversa y plural como es”, para que las ideas “no distancien ni separen a las famílias y amigos”, mentre té a les seves presons espanyoles, quatre presos polítics que a banda d'estar lluny de casa només poden veure als seus fills dues hores al mes? Amb aquesta manera d'actuar (monarquia, fiscals, jutges, govern i els seus sequaços) demostren ser males persones, mesquines, menyspreables i no tenir cor.

Malgrat tot, desitjo a totes aquestes persones impresentables un BON ANY 2018, doncs Mahatma Gandhi deia: “l'odi i la intolerància són els enemics del correcte enteniment.”

Jaume Meneses

Publicitat

Opinió

Minut a Minut