Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

“Tempus fugit”

|

- Publicitat -

El dia abans d´anar votar he estat pensant, lo fàcil que fóra una Catalunya independent. Les nacions de tot el món, a través de la història de totes les èpoques han dictat fins a cansar-se'n tota mena de lleis, normes, articles, declaracions i preceptes, per a la bona convivència de tots els ciutadans. A la nostra societat tampoc hem estat escassos en aquest aspecte ja que el govern central, el govern autonòmic, les diputacions, els ajuntaments i “tutti quanti”…han fet saber les seves lleis i normes.Però moltes no es compleixen o no es volen fer servir.

Aquest preàmbul ve a tomb per a tots aquells que contínuament estan marejant la perdiu, dient un dia sí i un dia també, que no és possible una Catalunya independent, ja que no podríem funcionar ni avançar nosaltres sols.
Hi han nacions molt més petites o iguals en extensió i habitants, com seríem nosaltres i ben bé que se'n surten. Tot això va lligat amb el que deia més amunt, sobre tantes lleis i declaracions dictades, que no serveixen per a res.

Publicitat

Considero que fàcil seria, la nostra independència, si s'apliqués un article que sempre tinc present i que és el que està a la meitat de la Declaració Universal dels Drets Humans, i que em pregunto si només va ser escrit per a segons quins pobles. És el 15.
Article 15
1- Tota persona té dret a una nacionalitat
2- Ningú no serà privat arbitràriament de la seva nacionalitat, ni del dret de canviar de nacionalitat

Així de fàcil! És clar, que havent llegit aquest article, hom pensa que els polítics de tot arreu només apliquen el que els hi convé, ja que podríem trobar-nos criticant els governants espanyols passant d'aquest article 15, i no deixar-nos fer el referèndum, com també podia ser que els governants europeus l'ignoressin com si no hagués estat escrit i miressin cap a un altre costat.

Per això, un cop aconseguida la majoria sobiranista hem d'anar per feina. No val a dir :”ara no toca”, doncs la nostra generació no veuria assolida la nostra independència, i els que naixeran d'aquí cinc-cents anys encara estaran discutint: “si toca o no toca”

Ja ho diu la locució llatina : “Tempus fugit” El temps se'n va, els temps vola!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut