Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cuní, Zarzalejos i el “Comte”

|

- Publicitat -

Altra vegada haurem de fer una campanya contra “La Vanguardia”, com l'any 1959? El diari del senyor comte ha perdut pistonada i vol recuperar terreny?  

 
Fa dies que en el seu programa a 8tv, Josep Cuní no el veig massa animat defensant els partits sobiranistes CIU i ERC i el dret a decidir dels catalans. Ara lligo caps! Quan fa unes setmanes donà la gran notícia que havia fitxat José Antonio Zarzalejos, com a corresponsal ocasional del programa i que d'ara endavant escoltaríem els seus savis comentaris, vaig pensar: què hi fa un ex-director del diari Abc aquí? Cuní, qui t'ha vist i que et veu! M´agradaves més quan treballaves a Catalunya Ràdio i TV3 que a 8tv. És clar que llavors no es parlava de la sobirania de Catalunya com ara. Ves a saber que hauries comentat quan treballaves allí.
 
Llegint l'article del Sr Zarzalejos, es fa estrany que opini sobre Catalunya i que han de fer els seus dirigents. Qui és ell, per “advertir” que si s'arriba a un acord amb ERC, ens cauran damunt tots els mals possibles? i continuar dient : “cal apel-lar a un altre patriotisme, menys èpic però més funcional”, i al final “convidar” a Artur Mas a que deixi el seu espai perquè algú sense els seus condicionants “intenti una reparació del greuge que ell va apadrinar”
Com sap, que tots aquests mals apocalíptics que ens vaticina als catalans, no seran pitjors si ens quedem subjugats sota el govern central del PP? Parla del patriotisme èpic; només els espanyols poden ser patriotes? I quan demostren el seu patriotisme, tots sabem que l'èpica està augmentada a un grau desmesurat. Sr. Zarzalejos qui és vostè per convidar a deixar un espai i reparar un “greuge”? A tothom agrada que el convidin…, però no per deixar un espai que ha guanyat en unes eleccions democràtiques i reparar un “greuge” que no ha comés.
 
O sigui, que el Sr. Mas s'ha de retirar per deixar aquest espai. A qui? Suposo que tots els catalans, sabent que aquesta suggerència ve de Madrid, no cal ser massa intel-ligent per endevinar que el PP voldria al Sr Duran Lleida i així poder dormir tranquils i tal dia farà un any. També ha de “reparar un greuge”. Escolti Sr. Zarzalejos, de greuges els catalans en sabem un niu i la majoria han vingut d'on vostè sap, i no recordo que mai ningú n'hagi “reparat” cap. 
 
Aquesta campanya de “La Vanguardia” i els comentaris del Sr Zarzalejos i companyia, vol fer anar en orris l'entesa entre CiU i ERC i el referèndum. Molt criticar altres diaris no catalans i campanyes dels dirigents del PP de Madrid en contra nostra, però com es veu també tenim l'enemic a casa nostra.
Avui esperava que dirien els col-laboradors habituals del diari, res de res. El director parla de la Merkel, el Marius Carol de la reputació de CiU i PSC, l'Antoni Puigverd de Poblet. A veure demà…Però no espero massa soroll ni massa desacord en aquesta campanya pels que escriuen a “La Vanguardia”, doncs hem de recordar la dita catalana : “pagant Sant Pere Canta”, i aquí senyors, paga “el COMTE”.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut